Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vyměněným výměníkem na karmě typ 371

Na karmě typ 371 nám začal téct výměník. Měl jsem koupený repasovaný. Po výměně teče teplá voda menším proudem. Dotazy - má smysl opravovat díru v původním výměníku přeplátováním mědí a připájením třeba klempířskou pájkou a cínem? Zprůchodnit zřejmě přicpaný repasovaný výměník kyselinou chlorovodíkovou jak píše v jiném přízpěvku Nuda? 4 - 5 000 za nový výměník se mi dávat nechce :-( .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Asi jsem to podělal. Přes rady zde jsem výměník propláchl nejdříve octem, což nepomohlo. Včera jsem…
Karel__ 09.09.2020 07:12
Karel__
vo svojom vlastnom zaujme daj na technika. nový
jimbim 09.09.2020 09:56
jimbim
Lidi jako ty si tak dlouho hrají, až jsou na 10min. slavní v televizi s modrou oblohou na dhlavou mí… nový
čechy 09.09.2020 21:52
čechy
Tak, okolo té karmy jsem si hrál s vodním výměníkem, s plynem bych si nikdy nehrál. Servisák sice ře… poslední
Karel__ 10.09.2020 08:42
Karel__

Asi jsem to podělal. Přes rady zde jsem výměník propláchl nejdříve octem, což nepomohlo. Včera jsem to rozmontoval zase a propláchl doporučovanou kyselinou - to teklo bláto! Výměník jsem vrátil zpět, ale od té doby jsou plameny hořáku velmi nízké. Voda neteče ani vlažná. Regulátor průtok vody / teplota vody nereaguje. Tak nevím, jestli je nízký průtok (někde jinde přicpaný výměník) a proto karma moc nehoří, nebo se pokazil podtlakový spínač a hořák nedostává dost plynu? Problém je, že technik nám před lety řekl, že příště nám už karmu neopraví, maximálně vymění za bezpečný typ s různými pojistkami.

Lidi jako ty si tak dlouho hrají, až jsou na 10min. slavní v televizi s modrou oblohou na dhlavou místo střechy.
Když i servisák řekl, že to opravovat nebude, tak nejspíše je něco opravdu na zařízení špatně.
Jedině řešit novým zařízením, které doporučí firma podle místních podmínek. Hlavně ne zase podobnou karmou!!!!!!
Také se ale říká: Kdo chce kam, pomozme mu tam

Tak, okolo té karmy jsem si hrál s vodním výměníkem, s plynem bych si nikdy nehrál. Servisák sice řekl, že už to nikdy nebude opravovat, to ale bylo v situaci kdy karma fungovala na 100% a on chtěl abychom se na nutnost výměny připravili. Co se nám nelíbilo a dlouho jsme odkládali výměnu byly informace od něj, že nám namontuje turbo ohřívač, takže se bude dělat díra do zdi domu což jsme si nedovedli představit. Alternativou pro nás byl ne turbo ohřívač o kterém mluvil, ale plynový bojler u kotle ve sklepě. Bohužel bychom museli tahat trubku s teplou vodou přes sousedy. Sice na to je zákonný nárok, ale se sousedy není žádná debata. Proto když jsem teď zjistil, že přes tvrzení servisáka existují i typy ohřívačů s vývodem do komína, samozřejmě s hlídačem tahu, plamene apod. je pro nás cesta toto.

Ještě k té dosluhující karmě - samozřejmě jsme si vědomi reportáží a článků o nebezpečnosti, vždy máme otevřené okno a minimálně jedny dveře. Natolik se máme rádi. K závadě - myslím si, že správně nefunguje membrána která při větším průtoku pouští do hořáků více plynu, ale do toho bych už nešel, i když na diskuzích TZB.info apod se běžně píše stylem "tak jsem vyměnil membránu a pomohlo to...", nebo při vypadnutí šroubku důležitého pro regulaci průtoku vody u typu 370 kdosi z Prahy nabízí celý nový díl apod. Prostě u té vody to pro mne končí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru