Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vyměněným výměníkem na karmě typ 371

Je to s plátaním vysoké riziko, bez záruky, že sa niečo iné v kotli a sústave pokazí.

Kyselinou chlorovodíkovou sa dá síce meď vyčistiť podobne, ako zanesený kondenzačný had v prípade destilačných páleníc, ale kyselina narušuje, leptá beztak oslabený povrch trubiek. Dnes je výroba kotlov nastavená na hrane úspornosti materiálov, obzvlášť pri ušľachtilých metaloch.

Ak by bol výmeník z antikoro trubiek, ešte by sa dalo uvažovať o jeho čistení kyselinou.

Choď do klasického 120l akumulačného el. boilera na ohrevnú špirálu 2kW 230V/50Hz, prípadne do tohoto plynového xindla https://www.multmont.sk/ATTACK-PZO-120-d221.htm

Máš okamžitý odber teplej úžitkovej vody v dostatočnom prietoku než nejaké bafkanie, crcanie sa, čurkanie s karmou. Karmy sú dnes sakra drahé, málo účinné, je nutné počkať, než sa úžitková voda ohreje, plyn sa pálí zatiaľ neúsporne do komína.

--------------------------------------------------------------------------------------
Osobne mám kombinovaný nástenný plynový kotol zn.: Junkers (na kúrenie a teplú vodu), ale z vetvy teplej úžitkovej vody vedúcej z kotla Junkers, je do série vyvedená predohriata voda smerom do "studenej" 1/2" do elektrického 120l zásobného boilera, ktorý ako bonus, dodatočne, el. špirálou dohreje vodu na termostatom nastavených cca 65°C.

Kotol si síce bafne ak pustím vodu v batériách, ale teplá voda tečie okamžite pripravená z akumulačného el. boilera v neobmedzenom množstve do pákových batérií určená k miešaniu alebo priamemu použitiu horúcej vody na oplachovanie riadov, dopúšťanie vane apod.

Sú to dve zariadenia určené k ohrevu, ale velice účinné.

Na prívodnom potrubí mám tento xindel takmer tridsať rokov, konštatujem, je účinný, sediment v potrubí žiaden a to idem na vodu z kopanej studne: http://www.bugarsro.sk/ezv-15-d-elektricky-zmakcovac-vody

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...