Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plynový kotel nahřívá vodu příliš často

Ahoj,
předem chci sdělit že bydlím v pronájmu a nemám v plánu zde zůstat déle než pár let, aby někdo například neradil koupi nového kotel apod.

V koupelně máme plynový kotel Protherm Panther, řekl bych cca 10 starý model, ale přesně nevím. Kotel v sobě má zásobník horké vody a také v zimě zahřívá vodu pro topení. Problém se objevil cca několik měsíců zpět, kdy už se netopilo (na kotli jsem zapl tlačítkem "letní" režim), teplotu vody mám nastavenou cca v 1/3 na regulaci. Problém je takový, že v naprosto náhodnou chvíli, kdy v zásobníku žádná voda chybět nemůže, kotel začne nahřívat vodu, a to i velmi dlouho dobu. Například se vzbudím uprostřed noci a kotel dohřívá vodu i když žádná nemůže chybět, a slyším ho třeba následující půlhodinu, po sprše se přitom kotel nahřeje třeba do 10 až 15 minut. Také jsem si všiml že v kotli pravidelně stoupá tlak - cca 2 týdny zpátky byl už na 3 barech, upustil jsem na 1,5 a včera byly na kotli opět 2 bary, a mám pocit že po snížení tlaku se tento problém neobjevoval.

Má někdo tušení o jaký problém by se mohlo jednat, případně jak se s ním vypořádat?
Nejsem v tomto oboru vůbec znalý, v bytě jsem půl roku a ke kotli jsem nedostal téměř žádné instrukce, všechno však až doposud fungovalo.
Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny