Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Místnost pro bojler umístěný na půdě

Boiler ak je nastavený na minimum, proti zamrzaniu, tak ti na neizolovanej povale nikdy v živote nezmrzne, dokonca vydrží mrazy aj bez napájania, lebo má kvalitnú izoláciu ak je v neizolovanom podkroví iba pod šindľami a trámami.

Problém s mrazom je jedine zaizolovať potrubie in/out k čomu ti bohate stačí dvojitá penová izolácia nasadená na sebe, jedna na druhej, najprv na 1/2" potrubie a na túto ešte jednu vrstvu s vnútorným priemerom 1". Garantujem, že nezmrzne voda v takto "dvojmo" izoláciou ošetrenom potrubí.

https://www.hornbach.sk/shop/Izolacia-potrubia-MIRELON-PRO-22-6-mm-dlzka-2-m/8449157/artikel.html

Boiler ,ako bonus môžeš opásať kolom dokola prešitou kamennou vlnou o hrúbke 5cm, ale najprv omotaj vrchný obal lakovaného bojlera reflexným alobalom, na alobal nalep vrstvu baliaceho papiera a znovu vrstvu alobalu. Potom až 5cm izoláciu.

Vydrží -50°C dlhodobé mrazy.

Na povalu si necpi nejaké choré vláknové žiarovky, lebo vyhoríš, nešpekuluj.

Existuje na trhu plochý, výhrevný kábel určený do odkvapov a do rín proti namrzaniu alebo sú dostať hotové so šaltrom určené k ohrevu potrubia, má termostat. (mal by mať).

https://sk.serruriershouilles.fr/kabel-pre-vykurovacie-rury-typy-a-montaz-174

Jedine ten prilož k potrubiu pod izoláciu ak bývaš na Sibíri v Ojmjakonsku s krutými mrazmi, zvané pa rúsky "krut", pod -89°C.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny