Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s opravou uhlovej brusky Narex

Dobry den,

dostala sa ku mne uhlova bruska Narex EBU 15B, ktora po zapnuti vyhadzuje istic. Brusku som rozobral a vycistil kontakt sprejom. Privodny kabel je OK, takisto aj vypinac. Rotor aj uhliky vyzeraju tiez v poriadku, bez znamok spalenia. Stator je miestami cierny, ale nevyzera prepaleny, tie cierne miesta su len spina, co isla oplachnut sprejom. Prevodovka po vymene maziva bude tiez v poriadku, zuby niesu poskodene. V ramci diagnostiky som premeral multimetrom co sa dalo, nikde to zatial nevyzera na skrat alebo prebijanie.

Vedeli by ste poradit ako otestovat ci je v poriadku ten odrusovaci kondenzator pri vypinaci? Po vizualnej stranke tiez vyzera v poriadku. Tiez by mi pomohol nejaky navod ako premerat rotor a stator, zatial som postupoval len podla anglickych YT videi. Pripadne dalsie rady naco sa este pri oprave skusit zamerat. Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak nakoniec sa oprava podarila, trebalo vymenit privodnu snuru a uhliky, okrem toho dokladne vsetko… nový
NarexFix 08.07.2020 23:09
NarexFix
Zapojenie kondíka so správnou hodnotou si nájdi na nete. Neprejaví sa v prístroji nijak ak tam odru… nový
Nuda 09.07.2020 00:17
Nuda
Jak se to projeví? Sousedi si řeknou "Zítra to roztočíme, drahoušku"... :-):-):-) Co bude následovat… poslední
czcharlie 09.07.2020 15:56
czcharlie

Tak nakoniec sa oprava podarila, trebalo vymenit privodnu snuru a uhliky, okrem toho dokladne vsetko vycistit. Viete niekto ci je potrebne naspat zapojit aj ten odrusovaci kondenzator? Ako sa to zvykne prejavit ak tam nebude?

Zapojenie kondíka so správnou hodnotou si nájdi na nete.

Neprejaví sa v prístroji nijak ak tam odrušovák nebude, akurát blízke okolie gerontov s ušami na svojich rozhlasových prijímačoch UKV/VKV/KV/SV/DV budú brblať, že im rušíš praskaním a kvílením reprodukovaný posluch hifi/qvadro skladieb vysielaných v norme DIN45500 "z babičkinej škatuľky", tzv. evergrínov.
https://sk.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1diov%C3%A9_%C5%BEiarenie

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru