Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co se stane, když rukou strčím do zásuvky dva dlouhé hřebíky?

:-D No, otázka je to opravdu zajímavá... Být tebou pokud nechceš získat tu darv. cenu, bych to nezkoušel. Tedy alespoň pro laika. Nezabíjí samotné napětí, třeba to v zásuvce, dnes 230V.
Brní až zabíjí proud, který tebou proteče. Ten je velký podle mnoha vlivů. Třeba jak máš vlhké ruce, jak je vodivá třeba podlaha a další věci.
Tedy pokud rukama strčíš dva dráty do zásuvky, připojíš se tak dobře, že dostaneš pumelici tak velkou, že uděláš kotrmelec pozpátku a můžeš bejt úplně zabitej.
Když ale třeba strčíš hřebík do fázové zdířky a budeš mít třeba boty s gumovou podrážkou a druhou rukou na nic nebudeš šahat, nemusíš ani nic cítit. Když budeš mít ty boty třeba vlhké, můžeš cítit jen brnění. Tedy může se stát, že na něco sáhneš a jen to brní. Sáhneš podruhý za jiných podmínek a může tě to zabít. Tedy hřebíky do zásuvky nestrkat, volty prsty neměřit a jak bývalo napsané "nedotýkat se ani drátů na zem spadlých" A nedělat si selfie na vagonech pod trolejí, jak už dost blbců předvedlo. Elektřina není vidět, ale je cítit dost a kope jak kůň.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny