Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ponorne čerpadlo

Ak pri spustení čerpadla udržíš v ruke alebo v rukavici plastovú vrtuľku, motor normálne fičí, točí bez záberu, potom sa voľne pretáča plast na hriadeli. Nie je dobre ukotvená vrtuľka. Možno by ju stačilo zhodiť, podlepiť dieru plastu k metalu nejakým kvalitným sekundovým lepidlom.

Tieto plastové vrtuľky nemajú na hriadeli péro, ako mávajú hliníkové, mosadzné, liatinové, bronzové odstredivé kolesá, ako to bolo v prípade masívnej klasiky ponorky zn.: Bimbo na 3x400V. Iba sú lacné šunty na hriadeli surovo natlačené, narazené. (ako napríklad na vzduch chladiace PVC červené vrtuľky pod plechom z opačnej strany motora na bežných asynchrónnych motoroch 1x230V / 3x400V, tie tuším ani samostatne nepredávajú)

Žiadne pomocné vinutia tam v motore nie sú, možno rozbehový kondík, ale tieto ponorky na 230V/50Hz ho nemávajú, lebo ide o jednoduchosť v riešení.

Motor (stator a rotor) je oddelený iba guferami na oboch koncoch leštenej hriadele pred ložiskami. aby nezatiekla voda do lakovaného vinutia a do ložísk.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny