Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení zasuvky

Já myslím, že jsem to napsal dost srozumitelně. Pro samotné provedení pokud je to v pořádku, není opravdu důležité, kdo to dělal, pokud to umí. Také že v 99.99% to je v pohodě a nic se neděje. Ale není pravda, že se NIKDY nic neděje. Někdy se stane a to i při největší pečlivosti. Není to jen katastrofický scénář, opravdu se to děje, zrovna tak, jako může mít nehodu velmi zkušený čidič s najetým milionem kilometrů. A zákony, nejen české, fungují tak, že se viník vždy musí najít.
Zrovna tak, jako když se srazí dvě auta, ponese většinu viny ten řidič, který jel bez papírů, i kdyby fakticky nehodu nezpůsobil. A právě vyhláška 50 stanoví, kdo smí a kdo nesmí práce dělat. Proto jsem popsal případy, jak by se to řešilo, kdyby k něčemu došlo. Při práci na elektrice VŽDY je někdo, kdo musí za bezpečnost odpovídat. Tedy já nemám nic proti tomu, že uděláte instalaci. Jen připomínám, že případnou odpovědnost (i kdyby náhodou se něco stalo), ponese za vás ten, kdo se pod to podepíše.
Pokud ale uděláte i jen část el zařízení a sám to připojíte, pokud by se něco stalo (a to nemusí být vaší vinou), tak pokud se prokáže, že jste to dělal, přišijou to vám. -- Není to jen katastrofický scénář, opravdu se to tak děje. Ne, neplácám do větru a nevymýšlím katastrofy. Osm let jsem působil v komisi, (i když tak trochu do počtu :-)), řešící takovéto případy. A není jich tak málo, jak by se zdálo.
Jen příklad. Dost častý. Někde vypukne požár. Škoda je ve stovkách milionů. Po vyšetřování se prohlásí, což často uslyšíme nebo čteme "závada na elektrické instalaci". Ve zprávách to tím končí. Ve skutečnosti nikoliv. Začne se vyšetřovat. Kdo, kdy na instalaci co dělal a měl li na to oprávnění. Kdo řídil práci, pokud to dělalo víc lidí. Jestli měl oprávnění řídit práci na el zařízení. Kdo byl odpovědný za včasné zajištění revize. Kdo dělal revizi a jak.
A nakonec se najde někdo, kdo něco někde i maličko porušil. Viník se MUSÍ najít a určit.
A jak už jsem připodobnil. Podobně. Letěl by jste letadlem, kdyby pilot neměl pilotní průkaz, jen tvrdil, že létat umí? Nechal by jste se operovat lékařem bez diplomu, i kdyby se říkalo, že to umí?
Nebo jel ve vlaku, který ho řídil tak, že se to naučil od kamaráda? Dost o tom pochybuji.
Přesto elektrická zařízení, kde elektřina může zabíjet jen letmým dotykem, jak tvrdíte může dělat každý, kdo se to naučil jen okoukáním od kamaráda. Zajímavé.
Právě ten tzv. "papír" (i když tomu někdy tak není, bohužel), znamená to, že ten kdo práci dělá, je vyškolen, práci zná po odborné stránce, prokázal znalosti zkouškami a je způsobilý za bezpečné provedení zodpovídat.
Já vím, napíšete, že je to vykonstruovaná teorie. Jenže, mnoho lidí je v base nikoliv teoreticky, ale skutečně prakticky, za porušení předpisů.
Ještě poznámka. Samotné vyhlášky ani normy nemají samy charakter zákona že. Jenže existuje tzv.
"nařízení vlády č.. (aktuální nevím), které dodržování staví na úroveň zákona.
Jo, je to vymyšleno dobře, aby bylo vždy možno někoho zavřít... :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny