Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr wc kombi

Ahoj,
budeme měnit staré wc, které má ještě nádržku zavěšenou u stropu. Budeme kupovat kombi s vodorovným odpadem vzadu (možná šikmým, ještě se na to podívám)

Díval jsem se do bauhausu a zjistil jsem, že tam mají značku Jika dva typy zeta a lyra. Pak tam mají výrobce Kolo, no a pak tam mají spoustu dalších značek které ani neznám.

Je v tom nějaký rozdíl - mezi výrobci, případně jakou jiku vzít?

Ptám se proto, že si pamatuji, že děda kdysi dávno šetřil a koupil nejlevnější wc, kde se následně zjistilo, že díky špatnému tvaru špatně splachuje.

Je nějaký rozdíl mezi roztečema upevňujících šroubů do podlahy?

Díky

Předmět Autor Datum
Dôležitý je priemer odpadu z nádržky a tiež obsah nádržky, aby voda po zodvihnutí plastového "zvonu"… nový
Nuda 26.06.2020 13:06
Nuda
Zkušenost mám s Jika Lyra a funguje bez problémů. nový
host 26.06.2020 18:27
host
ok, tak asi půjdu do tohoto typu.díky poslední
n.u.r.v. 27.06.2020 16:00
n.u.r.v.

Dôležitý je priemer odpadu z nádržky a tiež obsah nádržky, aby voda po zodvihnutí plastového "zvonu" zo sedla, pod slabým tlakom samospádu dôkladne prepláchla komplet vnútrajšok WC misy, teda zasiahla "ručiaca niagára" v prednej časti vnútrajšku misy, pri lýtkach, kde si ucvkávajú silným prúdom poctivé, panenské ženské prípadne chlapi, sediac pri močení a kadení na prkne s kládou položenou v mise. Tu práve kvasí zbytok vodou nespláchnutých scaniek, smradu na hajzli a v byte, jak na verejných hajzloch.

Odporučiť ti neviem presný typ, musíš vychádzať z technických noriem nádržky, tvaru WC misy, aby ju voda dôkladne prepáchla.

Doma používam nástenné, páčkové splachovače typu Druckspüler-Benkiser, ktoré sú napojené direct-drive na 3/4" prívodné potrubie zo steny, v pivnici a v šachte pri studni je sústava napájaná ako bonus s dvoma 150l expanznými, vzduchom natlakovanými nádržami kvôli prudkému odberu vody zo sústavy, takže mám misy, bidet, pisoár na hajzli opláchnuté kolodokola, bohate. https://www.benkiser.net/product/wc-flush-valve-877-60-01/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru