Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Z myčky neodtéká voda

Ahoj,

Než budu volat opraváře, zeptám se vás, zda mi někdo nebude schopen odpovědět.

Mám myčku značky Candy starou lehce přes 2 roky, kdy zde rok nikdo nebydlel a před 2 dny vytekla, načež to přítelkyně uklidila a volala mi do práce. Před mým příchodem domů voda byla z myčky již odejmuta a stála pouze ve spodní oblasti filtru. Filtr jsem vyndal, vyndal jsem i kryt turbíny, která pdsává vodu do odpadu, zda se tam nenechází něco, co by bránilo odvodu vody (střep atd.) a nic jsem nenašel. Vodu jsem odsál, několikrát do oblasti nalil ocet a jedlou sodu, myčku pustil naprázdno a voda bez problému odtékala. Dnes jsem myčku v domění, že vše funguje tak, jak má, zapl již s nádobím a po hodině mytí se rozpípala a k mému údivu jsem našel stojící vodu v celé spodní části myčky CMrGQ70 . Nemáte nějaké nápady, čím by to mohlo být? S myčkou se nemanipulovalo, tudíž v překroucenou hadici nevěřím. Maximálně může být ucpaná, ale nevím čím, jelikož nádobí do myčky vždy dáváme bez zbytků jídla a filtr pravidelně čistíme.

Nějaké rady, co zkontrolovat, než budu myčku odinstalovávat od linky a vysouvat? Snažím se přijít na závadu sám. Jsem celkem zručný a nechci si kvůli každé prkotině volal opraváře. Jen s myčkami moc zkušenosti nemám.

Díky za případné odpovědi a pomoc, Daniel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myčku jsem vytáhl a koukl se zboku. Po fouknutí do hadice v myčce voda nebublá, tudíž je něco ucpané…
Bloower 02.07.2020 18:52
Bloower
Svorku bych klidně přecvaknul kleštěmi a po prověření hadice nahradil běžnou kovovou stahovací spono… nový
Moas 03.07.2020 06:46
Moas
Dobře, zkusím to. Ze spon mám už trochu strach, ale asi mi nic jiného nezbyde. Každopádně včera jsem… nový
Bloower 03.07.2020 08:35
Bloower
Neporadím, ale pochválím za pěknou, ostrou a dostatečně velkou fotografii. Co sem občas dávají lidi,… nový
L-Core 03.07.2020 07:48
L-Core
To není o mobilu, i ten dokáže vyrobit kvalitní foto. Jen je potřeba to umět. nový
jezekhifi 03.07.2020 14:16
jezekhifi
V dolní části myček bývá plovák, který když se zasekne v dolní poloze, tak čerpadlo nedostane impuls… nový
strejdabob 05.07.2020 20:52
strejdabob
S rok opuštěným bytem jsem měl společný odpad, naštěstí jen z dřezu. Byl tam nějaký přischlý bordel… nový
kejki 06.07.2020 12:30
kejki
Vyzkouset, zda mycka při zapnutí vypouští (lze vyzkoušet nalitim dovnitr vodu a pustit program - prv… poslední
Al2 06.07.2020 13:37
Al2

Myčku jsem vytáhl a koukl se zboku. Po fouknutí do hadice v myčce voda nebublá, tudíž je něco ucpaného (zpětná klapka tam není, bavil jsem se s opravářem, tudíž by to bublat mělo). Hadici z myčky odpojit nemohu - je přisvorkovaná a na to nářadí nemám. Ale chtěl jsem se zeptat - co je tahle oranžová kapalina?: https://ibb.co/d67sb24

Pohled na kompletní myčku : https://ibb.co/NK8T3tW
(Levá hadice je odtok mimochodem)

Myčka je CANDY CDI 2L1047

Svorku bych klidně přecvaknul kleštěmi a po prověření hadice nahradil běžnou kovovou stahovací sponou, která se dá koupit snad i v hokynářství....
Tohle by člověk měl mít vždycky preventivně v pár kusech doma, nikdy se neví, kdy začne netěsnit nějaký hadicový přípoj někde, dá se s tím dočasně opravit i prasklá trubka radiátoru... :)
[90613-spona-jpg]

Dobře, zkusím to. Ze spon mám už trochu strach, ale asi mi nic jiného nezbyde. Každopádně včera jsem myčku pustil naprázdno na cyklus 30 minut, proběhl v pohodě (natočil jsem si řadu videí pro pozdější kontrolu) a když jsem ji vzápětí pustil znovu, na konci cyklu byla opět plná vody. Když jsem zkusil dát nový cyklus, aby došlo k odsátí vody, nic se nestalo a myčka začala vydávat zvláštní zvuky.

V dolní části myček bývá plovák, který když se zasekne v dolní poloze, tak čerpadlo nedostane impuls na vypuštění vody. U myčky BOSCH stačí myčku naklonit dopředu a dozadu, čímž se plovák uvolní a závada je odstraněna. Tak to praktikují i servisáci . U vaší myčky nevím, jak ji naklonit, aby se plovák uvolnil. Pokud je volně přístupná, nebyl by to problém, ale pokud je zabudovaná, tak je to horší.

S rok opuštěným bytem jsem měl společný odpad, naštěstí jen z dřezu. Byl tam nějaký přischlý bordel v trubkách, který se pak přesouval podle použití bytu nahoře a mého dřezu. Nakonec nezbylo než pero a mechanické uvolnění.

Může být zalepená vrtulka kontrolující množství vody, nebo trubička hladinoměru. První je skrytá nepřístupně v bočním labyrintu, druhá se dá odpojit a vyčistit. Na začátku by se mělo zapnout vypouštěcí čerpadlo - funguje správně?

Vyzkouset, zda mycka při zapnutí vypouští (lze vyzkoušet nalitim dovnitr vodu a pustit program - první co mycka ma udelat, je vypustit nejdříve všechnu vodu ven, at uz tam nejaka voda je nebo neni).

Pokud nevypouští, je problem bud v ucpání některých hadicek nebo s vypoustecim čerpadlem či jeho vrtulkou).

Pokud vypouští v pořádku a nic neni nikde ucpane v hadickach, vyndat z levého boku pod labyrintem napousteci elektroventil a vyčistit ho. Muže byt, ze tam je nejaka usazenina a ventil nedovre úplně a do myčky tak teče pomalu další voda i kdyz by nemela. Ten modry plovak napravo od elektroventilu by se taky měl vertikálně hýbat při napousteni vody.

Labyrint vypada čisté, neni ale videt i jeho vršek, pokud je tam vpravo nahoře usazený bordel/vodní kamen apod v takovém jakoby slepem meandru, nefunguje kontrola napousteni dobre.
Labyrint se da na hulvata vysadit tažením nahoru po odmontovani všech hadic. Jde to poměrně ztuha, vyčistit a vrátit zpet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru