Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dobra celovka do hor

2x do roka chodime na 3-4 dni na chatu bez vody a elektriky, kde sa treba 1-2h (v zavislosti kolko sa zdrzime dole v krcme) slapat do kopca. Vacsinou chodime v noci a potom sa vlastne celovka pouziva priebezne, kedze drevenica je dost tmava.
Pouzivam roky nejake obycajne, ale uz mi zacina vadit, ze ked idem hore svieti to ako na dusicky a ja mam pocit, ze mam hmlu pred ocami. Chcel by som nieco kvalitne, chalani maju vacsinou celovky za 50-100 eur, co svietia kludne aj na 100m vzdialene stromy slusne.
Mate nieco overene, odskusane? Nebranil by som sa ani nakupu z Aliexpresu napriklad, ale moc neverim cinskym baterkam priznam sa.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Naprostá špička jsou čelovky Zebra Light. Výkon je obrovský: https://celovkyzebra.cz/celovky/
martas38 19.06.2020 23:39
martas38
Zebru znam a mam. Nejsou špatné, ale Nitecore, kterou jsem uváděl je o třídu lepší nový
Jan Fiala 20.06.2020 05:56
Jan Fiala
Tady mas recenzi a srovnani.. Preferuji lehke celovky- https://www.switchbacktravel.com/best-headlam… nový
Jan Fiala 20.06.2020 06:17
Jan Fiala
První věc je , že na chatě není elektrika, tak že výběr se zužuje na čelovky s vyměnitelnými baterie… nový
nerady 20.06.2020 14:44
nerady
https://celovky.heureka.cz/emos-p3521/recenze/?s=6#reviews Tady je to i s recenzí. nový
nerady 21.06.2020 22:27
nerady
Dobrá cena, už jsem si v DEKu jednu objednal, vyzvednu na prodejně.Díky za tip. poslední
Karel04 21.06.2020 23:18
Karel04

Tady mas recenzi a srovnani.. Preferuji lehke celovky-
https://www.switchbacktravel.com/best-headlamps

Pokud chces vykon a vydrz, pak vybirej celovku s clankem 18650. Rozumný poměr mezi vydrží a hmotnosti.
Obvykle se da nabijet pres USB rovnou v celovce, pripadne existuji primo clanky, ktere maji USB zasuvku. Takove dodava treba Kronium.
Celovka sviti jinak nez klasicka baterka, nejde u ni o "dosvit", sle o rovnomerne osviceni velke plochy - siroky kuzel. Proto ani 1000lm celovka nesvítí na nekolik km daleko.

První věc je , že na chatě není elektrika, tak že výběr se zužuje na čelovky s vyměnitelnými bateriemi, nejčastěji AAA. Dále jde o to od jakého výrobce budeš používat baterie. Osobně již více jak 10 let kupuji tyto baterie v Lidlu. Před několika lety dokonce můj výběr vyhodnotil D- test, kde tyto baterie byly druhé nejlepší a poměr cena výkon nejlepší. U čelovky si musíš říci zda preferuješ dlouhé svícení či velký výkon a dle toho si budeš vybírat. Jelikož jedna baterie z Lidlu vyjde pod 7,-Kč (nyní je dokonce od pondělka akce a vyjde pod 5,-Kč) neřeším jejich spotřebu a když čelovka přestane svítit dám jiné. Dalším požadavkem může být ochrana proti vodě, ochrana nechtěného zapnutí v kapse či batohu, funkce dalekého dosvitu, funkce červeného světla atd. To si musíš ujasnit. Po zkušenostech z minulých let, kdy jsem drahé čelovky většinou oddělal tak si kupuji čelovky pod 500,-Kč. Nyní používám čelovku Emos za 99,-Kč (nyní akce v stavebninách DEK). Klidně si koupím tři a pokud jednu oddělám tak mám druhou k dispozici. Má normální svícení (50 hod), poloviční (120hod), červené diody a červené blikání. Úplně postačuje pro normální používání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru