Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký a v čem je rozdíl suplovaných stanic z Javořice?

Přes STB přijímám a nahrávám programy z Javořice a to v SD i DVB T2. Po automatickém vyhledání se mi uloží mimo jiné stanice 3x Barandov TV, Barandov TV-P a Barandov-T2, 3x Kino Barandov, Kino Barandov-P a Kino Barandov-T2 3x Krimi Barandov, Krimi Barandov-P a Krimi Barandov-T2
1) Po nahrání stanic Barandov s T2 při jejich přehrávání zvuk je v pořádku ale obraz se chová trhavě dvojitě v negativu, scény se překrývají-Hrůza.
2) Při přímem sledování pořadů u všech tří stanic Barandov (Kino,Krimi)+P i T2 je zvuk i obraz v pořádku.
3) Jaký ůčel a v čem je rozdíl výše uvedených suplovaných stanic z Javořice?
4) Je předpoklad po úplném vypnutí DVB T, že zmizí problém v bodě 1?

Předmět Autor Datum
Problém může být i v tom, že nahráváš na FlashDisk a ten nestíhá.
Jan Fiala 18.06.2020 12:51
Jan Fiala
Programy označené P jsou přechodová síť (vysílá dle harmonogramu většinou do definitivního zprovozně…
leo 18.06.2020 14:11
leo
Používám externí disk, domnívám se že asi nestíha spíše STB Alma 2800?
flodur 18.06.2020 14:44
flodur
Externí disk jaký? Vyzkoušej jiný nebo nějakou rychlejší flashku. Je to možný, že je to přístrojem,…
MachR55 18.06.2020 16:13
MachR55
Mám 1 SMART DISK, 1 Prestigio a 1 SEAGATE každý 500 GB. Každopádně budu muset sehnat kvalitnější STB…
flodur 18.06.2020 19:31
flodur
SMART disk? Co to je?? (technologii SMART má každý pevný disk...) HD myslíš jako HardDisk nebo HD ja…
MachR55 19.06.2020 07:54
MachR55
HD rozlišení obrazu musí umět každý STB. Rovněž tak nahrávání, ALMA jsou celkem standardní STB a nej…
leo 19.06.2020 08:42
leo
Mně to neříkej, nejsem tazatel...
MachR55 19.06.2020 10:34
MachR55
Jak jsem uvedl jedná se o tři názvy STB, neměl jsem na mysli žádnou technologii. Dle nedostatků proj…
flodur- 19.06.2020 10:26
flodur-
Vhodný STB? V tom Ti asi moc neporadím, já si pořídil multimediální linuxový "kombajn" Octagon SF400…
MachR55 19.06.2020 10:46
MachR55
To už jsem vše absolvoval zabývám se oběma problémy více jak půl roku a to nevím co mě čeká až vypno…
flodur- 19.06.2020 11:12
flodur-
Můžu potvrdit, že ten Octagon zvládá bez problémů nahrávat několik TV stanic ze dvou multiplexů souč…
MachR55 19.06.2020 12:39
MachR55
Tak jsem vyzkoušel požadované věci na STB EMOS EM190, což je jeden z nejlevnějších druhů. Na flash d…
leo 19.06.2020 16:44
leo
Zkusil jsem i flash disk bez úspěchu. Zabalím jednu Almu 2800 a pošlu ji v rámci záruky na reklamaci…
flodur- 19.06.2020 18:02
flodur-
Můžeš mít taky slabý signál - už tu padlo, abys to vyzkoušel někde jinde. Zvláště, když to dělají vš… poslední
Zdenál 19.06.2020 18:19
Zdenál

Programy označené P jsou přechodová síť (vysílá dle harmonogramu většinou do definitivního zprovoznění T2 nebo do konce přechodu na DVB-T2); vysílá většinou SD.
Programy označení T2 jsou v novém kodování HEVC/H.265, většinou v HD rozlišení, někdy ve FullHD.
Ad4 - nezmizí
Ad1 - zřejmě pomalý USB flash disk, zkuste jiný, kvalitní a rychlý

Externí disk jaký? Vyzkoušej jiný nebo nějakou rychlejší flashku.
Je to možný, že je to přístrojem, u tak levnýho krámu bych se ani nedivil. I když na tenhle problém si uživatelé v recenzích nestěžují - ale otázka je, kolik jich nahrávání využívá...

HD rozlišení obrazu musí umět každý STB. Rovněž tak nahrávání, ALMA jsou celkem standardní STB a nejsou žádné zásadní ohlasy na nekvalitu. S ext.disky může být potíž s napájením přes USB port, je třeba zkusit nahrávání na flash disk, jak už vám bylo několikrát doporučeno, zformátovaný nejlépe přímo v STB. Někdy se ještě doporučuje do STB nahrát nejnovější firmware, protože od výroby do prodeje může uběhnout i několik let. V každém případě ale nejdřív zkusit ten Flash disk.

Jak jsem uvedl jedná se o tři názvy STB, neměl jsem na mysli žádnou technologii. Dle nedostatků projevujících při přehrávání či zrychleném posuvu u stanic v DVB-T2(BarandovTV) a DVB-T2-HD(ČT1) usuzuji že Alma 2800 nejsou vhodné přístroje (mám tři, nestíhají). Už jsem se informoval na jiném vlákně a už si nemyslím že každý STB umí zpracovat signál v DBV T2 či dokonce v HD kvalitě. Z toho vyplývá pokud tomu jako lajk rozumím musím sehnat STB který bude podporovat vhodné parametry. Otázka však zní jaké, nebo jakou značku STB? Snad se tady najde někdo kdo nahrává a přehráva výše uvedené stanice, případně to vyzkouší. Zdělí jaký přístroj má a jak se mu jednotlivé následující funkce projeví:
1) Při nahrané stanici BarandovTV v DVB-T2 při přehrávání z ext.disku běží čistý obraz?(U mne se obraz trhá,rozpadá, třese atp.)
2) Při nahrané stanici ČT1 v DVB-T2 HD kvalitě funguje skokově zrychlený posun vpřed a zpět? (U mne se obraz zastaví,nereaguje)
Signál přijímám z vysílače Javořice.

Vhodný STB? V tom Ti asi moc neporadím, já si pořídil multimediální linuxový "kombajn" Octagon SF4008 se zabudovaným interním harddiskem - ale uznávám, že nejsem typický zákazník. Ale jak jsem psal, zkusil bych ten TechniSat.
Každopádně si ale všechno důkladně otestuj, třeba je problém někde jinde:
- vyzkoušej různé harddisky, resp. USB flashky, zformátuj je v přístroji (může být problém s tím, že STB nestíhá napájet hardidsk)
- vyzkoušej nahrávání na jiném místě se zaručeně kvalitním signálem (problémy může způsobovat i méně kvalitní signál z antény)

To už jsem vše absolvoval zabývám se oběma problémy více jak půl roku a to nevím co mě čeká až vypnou DVB T. Proto bych uvítal kdyby se zde našel dobrodinec vlastnící STB a vyzkoušel výše uvedené varianty a podělil se o výsledek, nic víc či míň. Ještě mě napadá objednat STB Technisat DIGIPAL T2 DVR stříbrný DVB-T2 settopbox s kodekem H.265 HEVC a v případě, že se problémy nevyřeší přístroj vrátit ve 14-ti denní lhůtě.

Můžu potvrdit, že ten Octagon zvládá bez problémů nahrávat několik TV stanic ze dvou multiplexů současně (v rámci testování jsem zkusil současně nahrávat všech 5 HD stanic ČT + dalších 5 z jiného multiplexu + prohlížení Blu-Ray ripu v MKV po dobu 1 hodiny - zcela bez problémů). Samozřejmě nahrané pořady šly rovněž bez problémů sledovat. Odezva na skoky či zrychlený posuv vpřed/vzad je téměř okamžitá a bez problémů.
Než jsem si ten Octagon pořídil, dostal jsem šanci u známých vyzkoušet STB Tesla Duplex a Evolveo, u obou mě vadila dlouhá odezva a celková pomalost STB. Navíc dostat se ke sledování nahraného pořadu při nahrávání jiného byl docela vopruz.

Tak jsem vyzkoušel požadované věci na STB EMOS EM190, což je jeden z nejlevnějších druhů. Na flash disk (standardní kvality, starý asi 10 let, nijak rychlý) běží nahrávání ČT 2 T2 HD, ČT24 T2 HD, Barrandov T2 atd. ve vynikající kvalitě, přehrávání rovněž ve vynikající kvalitě, zrychlené přetáčení tam i zpět v rychlostech x4 až x32 bez zasekávání. Znovu říkám, že je třeba vyzkoušet flash disk, nikoliv nějaké možná ještě mechanické disky. Pokud ani to nepůjde kvalitně, tak je třeba vadný kus STB - nutno reklamovat nebo vrátit nebo zkusit přehrát firmware. Pokud se týký výše uvedeného Octagonu, to je samozřejmě špička o několik tříd vyšší. Je na zvážení uživatele, co od toho bude chtít - pokud náhrávat několik programů a zároveň sledovat jiný, tak na to obyčejný STB s jedním tunerem nestačí. Ovšem pak je třeba hledat ne v cenové kategorii do tisíce Kč, ale např. do 5 tis.Kč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru