Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Lepení PVC lemovky

Zdravím, před pár dny jsem položil PVC s malé odkládací místnosti (jen 1,5 x 2 metry) a chtěl bych tam okolo dát PVC lemovku. Dali mi k tomu v obchodě lepidlo Artelit, na kterém je napsané, že mám natřít obě plochy a nechat odvětrat a pak přiložit.
Nějak si ale nedokážu představit ten proces lepení. Natřu obě plochy (předpokládám jen kousek), odvětrám, pak přiložím a tak až do konce? A co když pak budu mít trochu lepidla mimo, čím to jde otřít, jen tak nebo třeba isopropylalkoholem? Mám nalepit i na zeď nebo stačí podlaha?
Nebo nemáte někdo lepší tip na to celé lepení?
Předem díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Lepidlo nechaj po nátere úplne zavädnúť, aby sa odparilo riedidlo z oboch plôch. S kľudom cca 15 -20…
Nuda 13.06.2020 15:42
Nuda
A při nanášení na podlahu / na zeď se snažit na celou šířku lemovky ale bez přetáhnutí mimo? Udělat…
spixxy 13.06.2020 15:58
spixxy
bez přetáhnutí mimo? Je tu možnost si to olemovat malířskou krycí páskou a po nalepení ji sloupnou…
čumil old 13.06.2020 19:51
čumil old
Vida, to mě nenapadlo. Díky poslední
spixxy 14.06.2020 02:26
spixxy

Lepidlo nechaj po nátere úplne zavädnúť, aby sa odparilo riedidlo z oboch plôch. S kľudom cca 15 -20 minút, podľa okolitej teploty.

Chemoprén sa lepí takmer zasušený, jemne sa priklepne povrch o povrch, priráža sa gumeným kladivom na styčných plochách. Alebo krátkou drevenou laťou a kladivom. Takto vzniknú adhézne sily medzi kaučukovými plochami.

Nelep na tekutý podklad, lebo pri odparovaní toluénu hrozí časom odutie, vzduchové bubliny, ktoré už materiál nechytia, materiál sa ti časom odcerí.

Chemoprén ak zaschne mimo plochu, je možné ostrým predmetom ochlípnuť a ako žuvačku odlepiť od nechceného zatečenia. Chemoprén už toluénom ani iným riedidlom nezotrieš z upatlaného povrchu, riedidlo by muselo pôsobiť dlhodobo namočené.

A při nanášení na podlahu / na zeď se snažit na celou šířku lemovky ale bez přetáhnutí mimo? Udělat si tužkou nějakou čáru nebo něco? Zkoušel jsem najít nějaká videa, jak to někdo lepí, ale vůbec nic jsem nenašel, tak jsem se radši přišel zeptat na tipy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru