Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mulčovací kůra

dobrý den menší dotaz mám zahradu která se zatím nevyužívá , a nebaví mě ji neustále sekat tak mě napadlo když ji rozkopu a položil bych na to mulčovací kůru bude tráva i přesto růst . děkuji pokud existuje způsob jak se trávy zbavit budu rád za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nešpekuluj, ale osej záhradu týmto bezúdržbovým semenom lúčnych a poľných kvetín, nech si hmyz a vče… poslední
Nuda 13.06.2020 10:53
Nuda

Nešpekuluj, ale osej záhradu týmto bezúdržbovým semenom lúčnych a poľných kvetín, nech si hmyz a včely pošmáknu. https://www.osiva-semena.sk/okrasne-luky/3017-horska-luka-zmes-semien-10-g.html

Kosiť, hnojiť sa nemusí, ako je rok dlhý. Záleží, akú sortu zmesky nízkorastúcich lúčnych bylín si zvolíš, aby nerástli do výšky ala vratič, ligurček alebo prenádherný boľševnik na ktorého zaoranie je nutné použiť pásový traktor s 90cm dlhou ornou radlicou, ako v začiatkoch CCCP rozvinutého sovietskeho poľnohodpodárstva.

Potom stačí po rokoch zakvitnutej nádhery poľné kvetenstvo rotavátorom zaorať a sadiť na záhrade iba užitkové plodiny. Je možné kvetenstvo najprv dekapitovať, tj.spáliť nejakým totálnym herbicídom Fondo, Kaput apod., a po troch týždňoch zaorať obschnutú zmes rastlín do pôdy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru