Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zlepšení vodivosti gumových tlačítek na dálkovém ovládači

Dobrý den!
Stalo se mi už podruhé, že mi přestaly spínat některé tlačítka na DO. Poprvé to už bylo letité zařízení, tak jsem to vyhodil. Teď se to ale stalo rodičům u měsíc starého Set Top Boxu. Záruka bohužel nepřichází v úvahu, protože ztratili záručák. Rozebral jsem DO a přeměřil styčné plošky gumových tlačítek a odpory se mi pohybují od 1k ohmu (u tlačítek, které spínaji spolehlivě) až po 20k ohmu (ty už pokud vůbec sepnou, tak je na ně třeba pořádně zatlačit). Pak tam je pár tlačítek, které mají ještě větší odpor a ty už nespínají vůbec.
Proto bych měl dotaz, jestli není nějaký vodívý nátěr na gumu, nebo jak by jste to řešili vy. Plošňák je OK, protože pokud plošky vyzkratuji alobalem všechny spínají spolehlivě, takže je to opravdu tou špatně vodivou gumou. Rovněž baterie jsem zkoušel nové.

děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pánové mýdlo, obyčejné mýdlo, umýt tišťák i gumu v umyvadle namydlenýma rukama. Nechat vyschnout. Ta…
tydýt 05.12.2021 14:03
tydýt
Mohl bys uvést nějaký odkaz na ten doporučený sprej s grafitem ? Díky
petrM 05.12.2021 19:24
petrM
Jak to tady čtu napadlo mě, že mám doma běžně prodávanou “barvu” na opravu tištěných spojů. Je to v… poslední
Arty 03.06.2022 21:58
Arty

Pánové mýdlo, obyčejné mýdlo, umýt tišťák i gumu v umyvadle namydlenýma rukama. Nechat vyschnout. Tam kde tlačítka již moc nefungují, tak existuje spray s grafitem. Cáknout do nějaké mističky a špejlí, vhodně seříznutou nanést na tlačítko. Nechat zaschnou a finýto. Mockrát vyzkoušeno u kamarádů, co se jim zatraceně potí ruce, je to někdy pěkný hnus takový ovládač otevřít. bléé

Jak to tady čtu napadlo mě, že mám doma běžně prodávanou “barvu” na opravu tištěných spojů. Je to v podstatě čisté stříbro. Takže jsem gumičky nabarvil. Za 2min hotovo. Nechal pro jistotu aspoň 30min zaschnout a maká to nádherně. Nutno říci, že ta mini barvička taky něco stojí, ale já to měl doma. Tak to je tip odemně :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru