Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozený reflektor Fabia

Kámen od přede mnou jedoucího auta udělal do reflektoru mojí Fabie 2 díru asi 3x8 cm. Kupodivu sklo se nevysypalo a svítí dál. Máte někdo zkušenosti s opravou reflektoru jen výměnou skla bez pracné demontáže reflektoru z auta? Prosím jen kdo má konkrétní zkušenost. Díky JF

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Viz odpoveď hore, ale cez STK neprejdes. Rovnaký problém, rozbitá a vymenená len krytka smerovky. Ne…
Villo27 26.05.2020 20:50
Villo27
To je přece blbost, proč by neprošel? Spousta aut má sklo jen nacvaknuté, jde bez potíží prohodit za… poslední
Potkan007 28.05.2020 12:19
Potkan007

To je přece blbost, proč by neprošel? Spousta aut má sklo jen nacvaknuté, jde bez potíží prohodit za jiné a zacvaknutí + těsnění vs. lepidlo je jen rozdíl v uchycení. Maximálně je potřeba si dát pozor, aby nechybělo "E", pokud je homologace na plexi a ne na těle světlometu.
Silně doporučuju světlo z auta sundat. Tuhle Fabii konkrétně neznám, ale u koncernu obecně je vyndání světla otázka 15 minut. Sundat masku, přední nárazník, odpojit zezadu jeden konektor a světlo bude mít dva úchyty nahoře, dva dole na 10 oříšek. Nedoporučuju vylamování kleštěmi, lepší je vzít fén nebo horkovzdušnou pistoli, nahřívat spoj plexi se zbytkem světla opatrně kolem dokola a zároveň plexi tahat ven. Ty dvě části jsou k sobě lepené. Potom zásadně nesahat prsty na chromování uvnitř, vyčistit drážku, do které sedne nové plexi, pečlivě aplikovat lepidlo (lepidlo na okna nebo podobné), přitlačit sklo a nechat zatuhnout. S tím lepením opravdu pečlivě, jak nebude světlo utěsněné kolem dokola, vznikne někde mezera v lepidle, dostane se do světla vlhkost a bude se mlžit.
Chápu strach z demontáže nárazníku, ale tuhle opravu je potřeba udělat pečlivě, jinak to bude spíš ke zlosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru