Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozený reflektor Fabia

Ak je dostať samostatné sklo reflektora, dá sa vymeniť.

Opatrne rozbi sklo, kombinačkami s citom vylám okraje skla smerom k sebe, von. Sklo je prilepené k plastu paraboly.

Jemne ostrým nožíkom prejdi hranu plastu a ešte šmirgľom na prste prejdi dosadajúcu plochu na plaste paraboly, aby si odstránil lepidlo prípadne zistil nerovnosť.

Kup si výtlačnú pištoľ a do tejto pištole silikónový, transparentný, výtlačný tmel do exteriéru s ÚV ochranou. (cca 90.-Kč) https://www.techmat-sk.eu/obchod/action/productdetail/oc/2258/product/tmel-vodeodolny-silikonovy-penosil-transparentny-all-weather-310ml.xhtml

Mierne nanes na odmastenú plochu okraja paraboly silikón v cca 1mm hrubej vrstvy.

Sklo opatrne pritlač k čerstvého silikónu, aby sadlo do výrezov v skle a k okraju paraboly. Niečím zaťaž sklo. Napríklad si priprav vopred cca 250cm dlhú lať, ktorú na zemi zaprieš o pevný bod a druhým koncom lať oprieš o sklo v jeho prostriedku, aby bolo aspoň 12 hodín pritláčané k parabole. Lať v jej polohe šikminy môžeš mierne zaťažiť, napríklad položeným kladivom, aby váhou tlačila na sklo.

(Pozn.: Nechytaj sa reflexnej vrstvy chrómu v parabole, ani ju nečisti, lebo poškodíš povrch a STK technik ťa vyženie z kontroly kvôli rozostreniu okraju lúča tlmených svetiel).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny