Předmět Autor Datum
Osobne neradím, nemal kto bordel vysýpať, trt to pozametalo, chlpy a vlasy sa namotali do súkolí (mo… nový
Nuda 26.05.2020 19:38
Nuda
V tom má NUDA pravdu, prd to vysává, a motá se to po místnosti cik cak. A pořádný robo vysavač stojí… nový
jezekhifi 26.05.2020 19:45
jezekhifi
XIAOMI Roborock S50. Máme jej od vánoc a ve srovnání s tim predchozim, který se opravdu po mistnosti… nový
Jan Fiala 27.05.2020 04:31
Jan Fiala
Aký vysoký prah to dokáže preliezť? nový
Villo27 27.05.2020 17:32
Villo27
Doma mám prahy 2-3cm nový
Jan Fiala 27.05.2020 17:44
Jan Fiala
Já jsem k tomu ještě nedospěl. Jednou jsem četl podobný dotaz, někdo odpověděl, že si ho pořídili (n… nový
Yarda 27.05.2020 08:51
Yarda
[90300-hoover-jpg] nový
Moas 27.05.2020 14:18
Moas
Nic nepotěší víc než cizí neštěstí. :-D:-D:-D:beer::beer: nový
Yarda 27.05.2020 18:54
Yarda
https://www.zive.cz/clanky/uz-to-nebudou-rozmazavat-nejnovejsi-vysavace-roomba-se-umi-vyhnout-vykalu… nový
Yarda 11.09.2021 08:35
Yarda
ahoj, zalezi, aky mas rozpocet. ja som si nedavno kupil moj prvy hlupy roboticky vysavac evolveo a n… nový
brum 27.05.2020 13:08
brum
Máme již 5let roombu. Manželka i dcery mají dlouhé vlasy, máme psa. Všude plovoucí podlahy a jen na… nový
pařez 27.05.2020 17:25
pařez
Mám základní model Roomba 605 bez mopu vysává i koberec s vysokým chlupem. Naprostá spokojenost. Jen… nový
kpz3 05.06.2020 15:09
kpz3
https://www.abclinuxu.cz/blog/gilhadoviny/2010/10/roomba-vitejte-ve-sci-fi nový
gilhad 11.09.2021 11:26
gilhad
Jde sice již o starší diskuzi, ale mohu přidat i svou zkušenost. Před cca dvěma lety jsem našel v el… nový
George63 11.09.2021 18:15
George63
Diskuze je sice starsi, ale pouzivame ho porad (a obcas updatuju, kdyz koupime novou baterku, nebo t… poslední
gilhad 11.09.2021 23:17
gilhad

Osobne neradím, nemal kto bordel vysýpať, trt to pozametalo, chlpy a vlasy sa namotali do súkolí (moja polovička má brunet, čierne, zvlnené, hrubé dráty vlasy až po pás, zrejme nejaká vetva DNA zo španielska), čoklom sa vysavač neľúbil a aj ak si časom zvykli, potichu na vysávač vrčali, v noci som sa o túto sviňu takmer zabil lebo sa mi motala a plendala pod nohami ak som sa šiel sladko rozospatý vypiškať.

XIAOMI Roborock S50.
Máme jej od vánoc a ve srovnání s tim predchozim, který se opravdu po mistnosti motal je to obrovská změna. Tento ji systematicky vysaje misto vedle místa a to mame složité prostředí. Nejprve objede mistnost, zmapuje ji a pak housenkou vydaje.
Vysavací výkon si průběžně mění - na koberci přidá apod.
Má zvedací podvozek, takže se dokáže zvýšit, když potřebuje přejet práh a snížit, pokud je něco hodně nízkého.

Ta nevysátá místa podél stěn jsou květináče, dekorace a podobné svinstvo, které vysavač jemně objede bez toho, že by to honil po místnosti. Úzký pruh vpravo je místo mezi pohovkou a stěnou, kam se nevejde, takže jen nakoukne.

Já jsem k tomu ještě nedospěl. Jednou jsem četl podobný dotaz, někdo odpověděl, že si ho pořídili (nevím, jakou značku), byli s ním spokojeni, ale pak měl jejich pes průjem. A robátko co při snídani kydne na podlahu kus marmelády taky není špatné...

ahoj, zalezi, aky mas rozpocet.
ja som si nedavno kupil moj prvy hlupy roboticky vysavac evolveo a neviem si to vynachvalit.
v zhladom k cene som od toho vela necakal, sice beha, ako ho napadne, ale kazdy den je zasobnik docela plny, vysava aj dlhe vlasy, takze spokojnost. aj je tu viditelne menej prachu. aj poriadok je vdaka nemu lepsi, pretoze mu treba dat z cesty rozne kable, papuce a taaak.
ide skoro dve hodiny a sam si vlezie do nabijacky.
vie aj vytierat, ale to ti klasicke vytrenie nenahradi. vlastne len taha mokry mop.

Máme již 5let roombu. Manželka i dcery mají dlouhé vlasy, máme psa. Všude plovoucí podlahy a jen na kousku koberec. S robotem naprostá spokojenost. Pokud by vysavač odešel, rozhodně koupíme nový. Ten náš je bez mopu, na ty s kopem kamarád dost nadává. Neznamená to, že nemusíte stírat, ale určitě ne tak často.
Sami jsme se dlouho rozhodovali a potom využili nabídky firmy z Náchoda, která Vám robota pošle na vyzkoušení, pokud se rozhodnete po vyzkoušení ho koupit, přiveze dopravce nový vysavač a zkušební odveze. Pokud se Vám nebude líbit, dopravce si přijede pro zkušební a zaplatíte pouze za vyzkoušení a dopravu symbolickou částku.

Jde sice již o starší diskuzi, ale mohu přidat i svou zkušenost. Před cca dvěma lety jsem našel v elektrokjontejneru vyhozený robotický vysavač RobZone Roomy 3.0. Nejdřív jsem vůbec nevěděl, o co jde. Do té doby jsem o robotických vysavačích celkem neslyšel a nezajímal se o ně. Byl znečistěný a měl špatnou baterii ( Pack - 4 x LiIon 18650, 16,8V). Nová stojí cca 1300,- Kč.
Takže jsem jej celý vyčistil a ze článků z Aliexpressu (4 x LiIon 18650 LiitoKala 3,7 V, 3000 mAh) zrenovoval pack za cca 250,- Kč.
No a když jsme jej vyzkoušeli, byli jsme docela nadšeni. I když už šlo o typ, starý skoro 10 let (podle výrobního štítku), tak "makal" jako divej. Máme všude pouze koberce, takže stírání jsme nepotřebovali. A v naší domácnosti se pohybuje docela dost domácích zvířat (kočky a psi). Takže i chlupů je dost. A vnučky mají dlouhé vlasy a to je taky zdroj problémů při vysávání.
Ale robotík má celkem velký zásobník (údajně 1 l). A tak jej vždy tak 1 - 2 x týdně "vypustíme", postupně vždy do jedné místnosti, vždy tak na cca půl hodiny a vygruntuje tak, že je zásobník plný a chlupy a vlasy posbírány a namotány na kartáč. Vysypu zásobník a pokud je chlupů a vlasů na kartáči hodně (ale stačí to i vždy tak 1 x za čtrnáct dní), tak sejmu i ty a pustím jej do další místnosti. A tak, po této zkušenosti, jsem na bazoši koupil výhodně ještě jeden, za tisícovku a máme jej i na chatě (kde máme rovněž všude koberce) a případně jako náhradní.
Ale vždy tak 1 x za měsíc, vysajeme ještě klasickým síťovým vysavačem, hlavně špatně přístupná místa.
Nepoužíváme automatické programové vysílání do provozu, ani automatické dokování. Pouze vždy zvolím režim, čas a pak jej spustím do dané místnosti. Po ukončení úklidu jej dám ručně nabíjet do docku. Ale i tak je to bezvadný.
Takže, jak někteří, někdy "opovržlivě" říkají, že jde pouze o neúčelnou "hračku", tak "hračku" to sice velice připomíná, ale moje zkušenost, co se týká účelnosti a využitelnosti, je podstatně jiná.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru