Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vŕtačka Ferm FPD-13/650T

Čaute mám túto vŕtačku a chcem sa spýtať,keďže bývam v paneláku či dokážem s touto vŕtačkou vyvŕtať diery aj do železobetónového panelu.Ide o to ,že v minulosti som to skúšal ,ale ,bez úspechu a zdá sa mi ,že som použil aj príklepový vrták,ale nie som si istý.Bolo to naozaj dávno. Keďže do panelu s ňou nevŕtam tak by som sa chcel spýtať tých ,ktorý majú skúsenosť.
Vŕtačka má 650W má aj príklep a vrtáky sa vkladajú klasickým spôsobom uťahovákom.Chcem sa teda spýtať či pri tomto výkone by bola schopná niečo vyvŕtať zo správnym vrtákom.To je práve problém či som v minulosti nezvolil špatný vrták,takže by som vás poprosil o radu či to pôjde zo správnym vrtákom a teda ,aký kúpiť,alebo vôbec nie,vďaka.
V minulosti som myslím použil niečo takéto,viem ,že je to na iný typ,ale skúsil som: http://imgWorld.cz/s3/vGcnGxGyPN.jpg
Vŕtačka: http://imgWorld.cz/s3/SDPPVNptDX.jpg

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono záleží jaký průměr otvoru chcete vrtat.Pokud to bude pro hmoždinku 8 mm.Tak při zachování postup…
kap.dabac 26.05.2020 10:02
kap.dabac
Nie nevyvŕtal som ani na 6 hmoždinu,preto sa pýtam či by to vyriešil nejaký špeciálny vrták,ale poch…
Andreass 26.05.2020 11:07
Andreass
Dobrý den.:-) Malý dodatek, jak se také vrtání do betonu řešilo v "kamenných" dobách , kdy pneu. kla…
vitovec 26.05.2020 13:47
vitovec
Chcem sa spýtať napr. na túto vŕtačku https://www.bosch-sk.sk/jednorychlostna-priklepova-vrtacka-gsb…
Andreass 26.05.2020 15:10
Andreass
Já mám starou (10-15 let) vrtačku Ferm FPD 810 má 810W a vrtá do panelu jak nic. Pouze to chce vrták… poslední
jezekhifi 26.05.2020 19:35
jezekhifi

Ono záleží jaký průměr otvoru chcete vrtat.Pokud to bude pro hmoždinku 8 mm.Tak při zachování postupu od vrtání malého prům. Dejme tomu 6 mm až po tu osmičku.Také záleží na otáčkách a naostření úhlu vrtáku.Pokud budete chtít vrtat otvory větší tak se s normálním příklepem na přímo nechytáte.Jedině od nejmenšího po ten větší.

Dobrý den.:-)
Malý dodatek, jak se také vrtání do betonu řešilo v "kamenných" dobách , kdy pneu. kladivo-vrtačka byla jenom nedostižným snem u montérů - spojařů, "telefoňáků". Pomaluběžnou vrtačkou a vidiákem se díra "načala", na další postup si opatřili z autoservisu vyřazené pístky ze vstřikovacích čerpadel / válcový dřík s hrotem, z kvalitní oceli/, něco jako důlčík. Ten se hrotem vsunul do díry, pak několik ran kladivem, rozrušený beton odvrtat, znovu útok kladivem, další vrtání a tak pořád dokola, až byla díra hotova. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru