Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čištění čalounění

Ahoj lidi, potřebuji doma vyčistit čalounění. Koukal jsem na internet, ale přechází mě hlava z té záplavy prostředků. Můžete mě někdo z vlastní zkušenosti poradit, co vybrat, aby byl dobrý poměr cena/výkon? Vím, že ne vždy to drahé bývá i kvalitní. Moc všem děkuji za pomoc a přeji hlavně zdraví! S.

Předmět Autor Datum
Dobrý den,osobně používám na těžko odstranitelné skvrny na čalounění a kobercích.Čistím i celé čalou… nový
Lubomír 25.05.2020 14:17
Lubomír
Kedysi existoval Tep na koberce. Naposledy som vytiahol von kolieskové kreslo od PC zasvinené od ma… poslední
Nuda 25.05.2020 14:58
Nuda

Dobrý den,osobně používám na těžko odstranitelné skvrny na čalounění a kobercích.Čistím i celé čalounění v autě leta,perfektní úspěch.Pokud je na koberci třeba mastná skvrna,nejdříve navlhčím,potom nastříkám tímto přípravkem,potom vysaji rozpuštěnou špínu.Vlastním i profi čistič koberců a čalounění,ale ty přípravky to nevyčistí,tak nejdříve čistím tímto,nijak to nesmrdí v interiéru ,což je výhoda oproti třeba technickému benzinu.Kupuji na benzince.:-)

https://www.prekos.net/cistic-motoru-profi-22584cz333/

Kedysi existoval Tep na koberce.

Naposledy som vytiahol von kolieskové kreslo od PC zasvinené od mastnôt od chleba, salámov, slaninky, žranice, majonézových šalátov, pivečka, motorových olejov, pracovných monteriek od malty, cementu zo stavieb, rozrobil som vo vriacej vode prací prášok Persil, posypal ako bons látku kresla suchou volovinou na odstránenie škvŕn:

https://www.myaustria.sk/vanish-gold-oxi-action-praskovy-odstranovac-skvrn-na-biele-pradl/

a ryžákom som zapracoval silný roztok s vodou Persilu+odstraňovač škvŕn do látky kresla. Nechal som oba prípravky pôsobiť (žrať) asi 30 minút, potom opláchol látku kresla, zadnú kožu, tapacírung, nosnú konštrukciu kresla priemyselnou vapkou. Po uschnutí vonku, na Slnku, sa toto oblendané, zakydané menežérske PC kreslo jagalo ako nové, ako z amerického Tuzexu, ako z Burdy, látka, ktorej vzor ani farbu už nebolo možné určiť, prokoukla a voňala, sťa by bolo dovlečené z bordelu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru