Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonování patek

Ahoj všem,
ptal jsem se tu před pár dny na sekání betonu a bylo mi dobře poražen, tak to zkusím znovu, spíš pro uklidnění. Pro budoucí pergolu jsme včera k večeru zabetonovali patky. Jako bednění jsme použili 160 plastovou rouru. Práci jsme ukončili cca. v 19:00 a dnes v cca. 16:00 se s těma patka a dá ještě maličko kroutit do stran. Je to prosím normální, nebo je něco špatně?
Diky za rady
Jarda

Předmět Autor Datum
betón a v ňom uchytený (zaliaty) materiál musí v kľude a pokoji zatvrdnúť aspoň tri dni počas ktorýc… nový
Nuda 15.05.2020 19:26
Nuda
Proč nepokračuješ v původním dotazu? nový
Cat 16.05.2020 21:49
Cat
Jake bylo slozeni betonu a jeho konzistence? Z kama byla voda a jaka byla v noci teplota? Krystaliza… poslední
Miso beton 18.05.2020 21:10
Miso beton

betón a v ňom uchytený (zaliaty) materiál musí v kľude a pokoji zatvrdnúť aspoň tri dni počas ktorých sa nesmie s vyliatou masou, ani zaliatou, úchytnou armatúrou v betóne hýbať, ani jemným tlakom nenechavej, detskej paprče.

Voda do betónu nesmie byť obstáta, kontaminovaná riasami, baktériami, larvami, načretá z dlhodobo odstátej nádrže, suda, rybníka, bačoriny, lebo betón sa takouto "živou" vodou v čase bodu kritického zatuhnutia (cca 4-5 hodín) dehonestuje, zničí, čiže betón nestvrdne nikdy.

Betón zreje 21 dní do jeho zaťaženia v tlaku a ťahu ak je armovaný. Betón vlastne vo vhodnom prostrední zreje nekonečne dlho, cement v zmesi vymývaného, čistého drveného kremeňa bez "přiboudlin", dozrieva stále.

Jake bylo slozeni betonu a jeho konzistence? Z kama byla voda a jaka byla v noci teplota? Krystalizace cementu v betonove smesi trva nekolik tydnu, ale nabeh je docela rychly, navic se jedna o male mnozstvi.
Miso

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru