Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký použít kabel na 230V

:-D:-D Tak mi prosím popiš, na fyzikálních veličinách, v čem je lepší, než obyčejná měď.
Z fyzikálních jednotek známe například odpor, indukčnost, kapacitu a další. Jaký například, když vezmeme odpor, má vliv odpor stříbra, oproti mědi, v délce třeba dva metry. Těch pár miliohmů? To má na impedanci třeba 8(!!!) ohmů takový vliv? Maximálně tak na opravdu minimální snížení výkonu, které bys nejen sluchem nepoznal, ale i obtížně naměřil. A i kdyby, stačí na vykompenzování nepatrný pohyb regulátoru hlasitosti. A nevadí pak náhodou v sérii zařazená cívka reproduktoru z mědi, a 8 ohmovým odporem?
Jo, možná se dělají repro s cívkou ze stříbra, v ceně asi pět milionů :-D
Je vidět, že o elektrice a fyzikálních zákonech víš úplný prd a tak věříš "odborně pojatým" kecům výrobců a prodejců, které jsou umně vymyšlené jen k oblbnutí potenciálních kupců. Jo, vždy platilo, že "za blbost se platí". A to výrobci snobhifi dobře vědí.
Ale i zde platí stejná kritéria, jako třeba v umění. Obraz od "světoznámého autora", byl vydražen za 60milionů. Soudný člověk by řekl, že je to mazanice, na které není poznat co to má zobrazovat. Kupující sám pro sebe "no je to hnusný", ale musí ukázat že na to má.
Ve skutečnosti je zřejmé, že autor obrazu byl asi něčím sjetej pod obraz. :-D Samozřejmě se vytvoří odborná teorie o tom, jak autor věc viděl a jeho pocity, které vyústily v nenapodobitelné tahy štětcem a vložení vlasní ojedinělé osobnosti do daného díla.:-D Ale naštěstí je takových co potřebují ukázat že na to mají dost, tak se do toho dají uložit prachy.
Ale zpátky. Napiš prosím, jaké nahrávky posloucháš přes ty zázračný kabely? Silně pochybuju, že by byly dostupné nahrávky na zařízení, kde mikrofony, nástroje, mixážní pulty, zesilovače a všechny propoje byly na podobné úrovni, jako třeba ty supr kabely.
Pokud ale nahrávka tyto kritéria nesplňuje, na co jsou potřeba ty kabely??
Jedním ze základních poznatků hifisty (normálního), je, že nejslabším článkem řetězce jsou reproduktory. A to i ty nejkvalitnější a nejdražší. Ty vnesou do reprodukce takové zkreslení, že nějaký rozdíl mezi kabely k nim jsou naprosto (zcela úplně) nepodstatné.
Dnes dostupné digitální nahrávky už samotnou digitalizací změní charakter mnohem víc, než jakékoliv kabely.
Ale já, jako elektrikář o tom vím prd. Důležitá je víra. Víra je mocná. Tak tomu věř, v líbivém omylu se žije lépe než v realitě. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny