Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký použít kabel na 230V

Viz snímek, Monster vede rovnou do jističe, přes klasickou elektrikářkou čokolátku, ale kabel je furt Monster, akorát že já měl 3m a vzdálenost byla 5,5 m takže jsem z dva krát 2x4mm2 udělal jedním trhnutím 1x4mm2 akorát delka 6m.
Hmm za prvé, je to u mě doma, a za druhé je to fuk jakou to má barvu, já vím co tím leze, a ne nějaké předpisy zvysoka dlabu.

Na snímku je vidět jak to řešil předchozí majitel bytu, asi nějaký ten "elektrikář" co to řešil tak, že napojil těsně u země do čokoladového vnitřku hliník a zamotal to izolepou. Tomu říkám prasárna. Do pár let problém, všechny zásuvky najednou mrtvé, a měřím jednou 0V napodruhé 147V poté 153V až jsem to našel kde je problém, stačilo se té isolepy dotknout, rána jak z děla a já mě hned jasno kde je problém. Takže moje řešení je naprosto ok, a ještě navíc to bude fungovat do té doby, než tem barák se rozpadne.

Jo a ten opálený šroubek je od předchozího opraváře (magora) ještě dodám, zásuvka musela značně (vevnitř) jiskřit, protože spodní kryt je dost natavený o očousený, a nejlepší je natom to, že ta zásuvka je zamou postelou, takže ani není vidět. Tomu říkám časovaná bomba...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny