Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno material na schodistove naslapy

Ahoj,

mame v baraku betonove schodiste a potrebujeme jej oblozit drevem. Jedna cast je pohledova a nase predstava je takovato:
https://cz.pinterest.com/pin/587227238897961615/
zadne kudrlinky, zadne presahy, co nejvice ciste.

Material jsme zvolili Jasan.

Mame nejake nabidky od truhlaru a jedna z nich je vyrazne levnejsi nez ostatni, ovsem nejsem si s ni uplne jisty. Levnejsi je pravedpodobne z duvodu uspory na materialu. Nechce pouzit jasanovou sparovku ale prisel s navrhem, ze jednotlive stupne a podstupnice udela tak, ze "jadro" podstupnice a stupnice bude tvoreno slepenymi smrkovymi hranolky a bude vlastne "oblozeno" jasanovym drevem o tloustce 5mm.. Rychly nakres jedne stupnice zasilam v priloze.

Otazka je, co si o tomto reseni myslite? Je vhodne lepit dve ruzna dreva? smrkovy vnitrech schodu oblozeny do jasanu? Ma to nejake vyhody/nevyhody pokud pominu, ze esteticka stranka v pohledove strane nebude uplne tak cista. Jako vyhodu beru usporu 35-40% financi (kdyz srovnavam naceneni tohoto truhlare vs naceneni ostatnich). Spise me ale zajima ta technicka stranka a zivotnost, jelikoz se ve dreve az zas tolik nevyznam a v tom, jak se chovaji ruzne druhy dreva uz vubec ne :)

Dekuji za rady a postrehy,

T.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny