Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyrobit gel pro Roundup?

Zdravím.Nemáte někdo zkušenosti s Roundupem ve formě gelu?Prodávaný je hrozně drahý a navíc ten dávkovač dost nepraktický.Zkoušel jsem si ho vyrobit, ale nemohu najít vhodnou látku na zahuštění.Škrob, želatina, agar, akrylátové husté barvy, Duvilax atd.Vše se po přidání cca 30 % konc.Roundupu rozteče a nedrží na listech jako ten originál.Chtěl bych to nanášet štětcem a ještě obarvit, aby bylo vidět, co už je natřené.Samotný Roundup skapává a to nemohu v záhonech riskovat.Tak kdyby měl někdo nápad na něco lepšího než jsem zkoušel já, sem s ním a hned to vyzkouším.Děkuji.

Předmět Autor Datum
Co glycerin?
martas38 13.05.2020 08:33
martas38
Musíte vytvořit emulzi.Jar,rostlinný olej ,trochu sody.Potírat štětcem nepůjde.Vyrobte si knot a tím…
kap.dabac 13.05.2020 09:55
kap.dabac
Potřebuji vyhubit plevel(hlavně bršlici kozí nohu, bodláky, pampelišky) v záhonech s cibulovinami a…
Karel04 13.05.2020 10:46
Karel04
Na trhu sú dosať diferencované herbicídy určené do rôznych úžitkových plodín, zemiaky, mrkva, kapust…
Nuda 13.05.2020 10:57
Nuda
Selektivní herbicidy by byly možná lepší. Bofix, Banvel,...
Moas 13.05.2020 17:36
Moas
Za mých mladých let jsme používaly na jahodových plantážích tak zvané "olizovací" rámy. Byla to plas…
nerady 13.05.2020 19:51
nerady
A nestacilo by to zahustit jen trosku a pouzit tohle https://molotow.cz/molotow-leermarker-411em.htm…
re4zon 13.05.2020 19:52
re4zon
Díky moc za tipy!Ten fix vypadá zajímavě, zkusím ho koupit a pak už jen doladit tu hustotu, aby to d…
Karel04 14.05.2020 13:00
Karel04
Tak si na gumovou rukavici navlékni látkovou.
nerady 14.05.2020 19:05
nerady
To by se asi vsáklo za chvilku do celé té látkové a sahal bych i na to na co nechci.Abych si mohl vy…
Karel04 14.05.2020 22:00
Karel04
Jenže ona se ta slabší koncentrace používá hlavně proto, aby se Roundup stihnul "rozlézt" celou rost… poslední
Kachlík 18.05.2020 21:16
Kachlík
Když skapává, zkus menší štětec, skalničkáři to dělají štětečkem.
kejki 17.05.2020 08:39
kejki

Musíte vytvořit emulzi.Jar,rostlinný olej ,trochu sody.Potírat štětcem nepůjde.Vyrobte si knot a tím plevel přetřete.Nemusí být provedeno na celou rostlinu.Nevím na co to budete aplikovat Ale total herbicid jako je roundop používat děleně bude vždy o hubu.

Potřebuji vyhubit plevel(hlavně bršlici kozí nohu, bodláky, pampelišky) v záhonech s cibulovinami a trvalkami.Takže se to nedá moc mechanicky ničit a vrtat do půdy.Tam je nebezpečí, že Roundup v tekutém stavu skápne na listy dole a zničí i tu rostlinu.Já ho naopak potřebuji zahustit,ale se to dalo napatlat na listy a nic nestékalo.Proto jsem zkoušel ten Roundup-gel, ale ono se to s tím aplikátorem moc použít nedá, musí se listy podložit a pak přetřít a moc velká plocha najednou.A navíc je hrozně drahý( cca 200-250 Kč/150 ml).Ale s tím knotem to zkusím nějak promyslet.Díky za nápad.

Na trhu sú dosať diferencované herbicídy určené do rôznych úžitkových plodín, zemiaky, mrkva, kapustoviny. Striekaj plošne svoje nechcené burinišťárium zarobené s týmito xindlami. Nevadia kultivovaným plodinám.

Trávu pravidelne kos na nízko, nech buriny nemajú šancu. Na buriny v tráve sa vybodni, je to oštara.

Osobne som nahradil trávu aj na predzahrádke na mieru zostavenou zmesou tzv. horských, celoročne nízko rastúcich, nízko kvitnúcúch poľných bylín, ktoré sú bezúdržbové. Pritom je to oku lahodiaca nádhera záplavy rozmanitých kvetov počas celého vegetatívneho roka až do neskorej jeseni. Len je nutné dôkladne pripraviť pred sejbou pôdny základ, upraviť pH pôdy, hodne humusu, absorbčnej rašeliny, zbaviť pôdu semien nechcených burín a plevelov. Aspoň včelám je táto pastva pre ich radosť (pošeptali mi do uška). Nie vrčať ako otrok, ako pako s kosačkou, hnojiť, polievať "golfáč", ako sa snažia okolití susedia, ktorým konečne komunistická lúza lumpenproletariátu umožnila vycestovať s ich skomunizovanými papuľami smerom na kapitaľistický, americký, dekadentný, vykorisťovateľský západ, očumovať tamojšie americké, imperiaľistické, anglické trávniky. Pre mňa je to už od istého času, zrejme duchovného a duševného vyzretia, snobistický prežitok. S perfiš upravenou trávou a štvortaktnou, rotačnou, tuzexovou kosačkou na objednávku s dovozom z kapitaľistickej, zahnívajúcej krajiny amerického západu Európy, v cene 12-tis Kčs, so závlahovým zariadením v pôde, som sa vyhral za komunistov. Dnes konštatujem: Bola to totálna kravina mať sýto-modrozelený, nízko kosený, furt udržiavaný trávnik hnojený na mieru poskladanými minerálnymi látkami, chelátovým železom, horčíkom, draslíkom, fosforom, dusíkom, sírou, presne zostavené a dávkované podľa konkrétneho ročného obdobia mesiacov kalendárneho roka. Proste pakáreň bez zmyslu a významu celého ľudského snaženia so záporným prínosom pre prírodu.

Za mých mladých let jsme používaly na jahodových plantážích tak zvané "olizovací" rámy. Byla to plastová trubka naplněná příslušným přípravkem a souběžně s trubkou byly knoty které "čerpaly" přípravek z roury. Likvidovaly se s tím plevele, které trčely nad jahody. U těchto látek stačí dostat přípravek na list. Jinak se dohodni s nějakým zemědělcem, který to kupuje ve větším balení. Co si pamatuji tak cca před 10 lety stálo 5 litrů něco kolem tisíce korun. Vždy jsem používal Roundup ten normální nikdy žádný s přívlastkem.

Díky moc za tipy!Ten fix vypadá zajímavě, zkusím ho koupit a pak už jen doladit tu hustotu, aby to dost sálo, ale nekapalo.Ty aplikátory musím prozkoumat.Ale dostal jsem nápad- což kus té hmoty nalepit na gumovou rukavici(palec+ukazovák) a pak s tím jen chňapat na jednotlivé listy a rostliny.Asi jednodušší a rychlejší než jednou rukou list držet a druhou něčím natírat.
Pro ostatní rádce:Když nepočítám Nudu, který nezklamal se svými bláboly včetně politické přílohy, tak selektivní herbicidy na plevele v trvalkách a cibulovinách asi žádné nejsou, třeba Bofix je na dvouděložné rostliny v trávníku.A knoty na plošný zásah přesahujících rostlin taky nepůjde, ty lilie už teď mají některé skoro metr výšky.
Ale děkuji všem rádcům, že byli ochotní něco vymyslet a navrhnout.Až něco vyzkouším, dám vědět.

To by se asi vsáklo za chvilku do celé té látkové a sahal bych i na to na co nechci.Abych si mohl vybírat jen listy plevele mezi ostatními.A kousky té pěny asi budou mít i větší kapacitu nasáté kapaliny, než jen slabá látka.On je Roundup fakt silný i v běžně používané koncentraci 2 %, stačí při postřiku trochu vítr a spálí i to co člověk nechce kus vedle.A já chci používat tak 20-30 %.No nějak to promyslím a vyzkouším a dám vědět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru