Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starej kazeťák

Prosim vás nevíte si někdo rady s tímhle kazeťákem mam problém našel jsem ho v kůlně a zkusil jsem jestli hraje kazety ty jsou nějaký rozbitý ale rádio šlo jenom na jednom repráku a od včera když jsem to zkusil tak nešlo nic jen vrnělo tak jsem to rozmontoval a podle toho jak tam hejbu s tou základní deskou tak od toho se mi zapínaj i repráky a když jí třeba nahnu tak to hraje pustim a zas to nejde nevíte čím by to mohlo bejt ? ( jestli je ta základní deska už na odpis ) předem děkuju moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den. Když to při určité poloze desky funguje , tak by ta deska neměla být zcela na odpis a je…
vitovec 09.05.2020 14:37
vitovec
Ale když jsem hledal před tím tak jediné tyhle kabely tam trčeli nevím od čeho jsou
Patrik157 09.05.2020 19:20
Patrik157
Jeden je mikrofon a ten zelenej vypadá na anténu. poslední
Prasak 10.05.2020 19:53
Prasak
nerozumím tomu. určitě nebudeš chtít tomu člověkovi zaplatit zabitý čas s tím krámem, může hledáním…
lední brtník 09.05.2020 22:09
lední brtník
Přesně tohle mne taky napadlo. Ale na druhé straně, když si s tím chce tazatel ve volném čase pohrát… nový
Yarda 10.05.2020 08:19
Yarda
Dobrý den! Souhlasím s Vámi, že oprava zmiňovaného přijímače, zejména pokud je provedená dodavatelsk… nový
vitovec 10.05.2020 09:46
vitovec

Dobrý den.
Když to při určité poloze desky funguje , tak by ta deska neměla být zcela na odpis a je to opravitelné. Příčiny - nejčastější : přerušený spoj na desce, studený spoj u některé součásti a vodiče v místě zapájení do desky, zoxidované kontakty přepínačů a svorkovnic. Nebo nějaký kovový "bordel" zapadnutý mezi součásti na desce.

nerozumím tomu.
určitě nebudeš chtít tomu člověkovi zaplatit zabitý čas s tím krámem, může hledáním závady strávit 3-4h, což je třeba 1000kč.
za ty prachy koupíš u vietnamce nebo v bazaru funkční krám s digitálním laděním, a ne odporný shit který se ladí provázkem.
oprava toho šmejdu nedává žádný smysl. pokud to po někom chceš, nevážíš si ceny lidské práce.
vyhoď to a kup si něco za 1.000

Přesně tohle mne taky napadlo. Ale na druhé straně, když si s tím chce tazatel ve volném čase pohrát a získat zkušenost (třeba zrovna tu, že se mu taková práce nevyplatí), tak proč ne.

Dobrý den!
Souhlasím s Vámi, že oprava zmiňovaného přijímače, zejména pokud je provedená dodavatelsky, není v žádném případě rentabilní, pokud na to hledíme z čistě ekonomického hlediska. Věřte, že řada lidí má k podobnému postupu zcela jiný důvod a na ekonomii přitom nehledí. Má k té věci nějaký vztah, je to "památka" po příbuzném, připomíná mu to nějaký čas, prožitky a pod. Nebo se chce něco naučit, nastudovat a dokázat si, že to dokáže i sám opravit. Prostě nechce postupovat podle Vás a "shit" jednoduše nahradit stejně nevýznamným, ještě horším "krámem" a naopak si váží lidské práce, kterou někdo dříve vložil do toho výrobku.
Ostatně, v poslední době se v médiích stále častěji objevuje kritika toho novodobého trendu, vyrábět vše znovu a znovu, na jedno krátkodobé použití. A z toho vyplývající negativní vlivy ekologii, ekonomiku atd... atd....:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru