Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký antenní zesilovač doporučujete

Myslím, že by to mohlo fungovat. Psal jsi myslím o šesti TV, mají i obdobný pro šest TV, ale možná uvažuješ rezervu.
To, že je aktivní, nahrazuje ztráty samotným rozbočením a může sloužit zároveň jako předzesilovač. Takže by možná stačil i bez anténního předzesilovače. Ale to je nutno vyzkoušet podle síly signálu. Má regulaci zisku, tedy by nemělo dojít k přebuzení.
Pokud by byl robočovač použit samostatně, bez předřazeného předzesilovače, je vhodné aby byl co nejblíž k anténě. Ale pokud to není vhodné, nějakých několik metrů nehraje zas tak velkou roli.
Pokud je na anténě předzesilovač, tak ten je rozhodující z hlediska šumu a zpracování nejlepšího signálu. Zpravidla poskytne dostatečný signál i na pokrytí nějakých ztrát na kabelu, tedy už v podstatě je jedno, kam se umístí rozbočovač. Může být i hned u předzesilovače, nebo někde o kus dál, třeba někde v podkroví a podobně. Několik metrů mezi tím, nehraje podstatnou roli.
Tedy asi bych na anténě nechal ten předzesilovač co máš, pokud to s ním chodí dobře a rozbočovač umístil tam, co to bude vhodné.
Tím, že má regulaci zisku, neměl by být problém s případným přebuzením.
Pokud je třetí MUX slabší a z trochu jiného směru, tak je vhodné, jak už tu někdo psal, nasměrovat anténu na slabší signál. Tím se trochu zeslabí signál ze silnějších a signály se vyrovnají. Samozřejmě pokud úhel mezi signály není moc velký. Ale pokud to již jinak funguje, mělo by to být v pohodě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny