Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký antenní zesilovač doporučujete

Kdysi jsem toto také řešil. Po konzultaci s antéňákem, který mi tvrdil, že když zesilovač tak jen na začátek vedení, ale jestli mám blbé kabely, že to nepomůže jsem to nakonec vyřešil jinak.
Předtím jsem zkoušel něco takového https://www.ges.cz/cz/teroz-t406-GES08101975.html (asi to není on, ale nějak tak vypadal) tehdy stál kolem stovky a signál opravdu zlepšil, ale pak mi přišlo, že to jde i bez něj (nějak jsem to přeuspořádával a přístroj, který se staral o jeho napájení jsem potřeboval jinde). Daleko víc pomohlo zařadit na začátek toho monstrózního rozvodu video nebo settopbox, který signál taky zesílil. Prostě je to duchařina a nutný systém postupu pokus omyl, alespoň pro mě s minimálním vybavením (a znalostmi) na tuto kmitočtovou oblast (prakticky se musím spoléhat jen na stav jde/nejde případně procenta síly a kvality signálu).
Dost pomohlo, když jsem stromeček jednoduchých rozbočovaců nahradil jedním šestinásobným, slibovaný útlum 10 dB mě sice vyděsil, ale když jsem si spočítal, kolika to prošlo jednoduchými (ty slibovyly obvykle 3-5 dB) tak jsem byl klidný.
Co mě překvapilo víc bylo to, že CRC člen na oddělení 50 Hz (kvůli zemním smyčkám mezi pokoji) se sílou signálu vůbec nehnul (vyráběl jsem jich několik jeden jsem kupoval hotový, teda já bych je koupil i předtím, kdyby byly dostupné jinde než v hi-tech prodejnách za čtyřmístné ceny).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny