Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký antenní zesilovač doporučujete

Děkuji všem za rychlé reakce, ale asi si moc nerozumíme. Tak trošku podrobněji.
Měnil jsem anténu, klasické "sito" za výše zmíněnou antenu, protože jsem nechytal jeden MUX, který jak připojím anténu bez předzesilovače, přímo k TV 20m koaxu, tak jej chytám ( TV ukazuje 60% signálu). Takže anténa je OK, nasměrování OK. Pokud tu anténu zapojím na svůj rozvod, tak ani ty 2 silné MUXy nechytám (síla signálu tak do 20%, asi vlivem ztrát na účastnických zásuvkách. Koupil jsem tedy předzesilovač EMOS 30dB a ty 2 silné MUXy jsou celkem OK (TV ukazuje kolem 70% signálu a obraz nevypadává). Stále ale nemám ten třetí mux přes svůj antenní rozvod. Takže silnější předzesilovač snad nemá smysl kupovat, ale potřebuji něco, co mi vykompenzuje ty ztráty v rozvodech. Proto jsem nadhodil ty dva typy zesilovačů, které si dám na půdu asi 4m od stožáru Tam kde TV přijímá všechny 3 MUXy zcela bez problému).
To že jsem zapojil ten předzesilovač EMOS 30dB i na těch 20m koaxu, jsem jen chtěl otestovat, jestli není moc silný. Silný asi je, protože na tom koaxu s předzesilovačem, je příjem horší, než bez něj. Takže si myslím, jak koupím ten zesilovač, tak třeba ten předzesilovač ani nebudu potřebovat, protože anténa a příjem je výborný.
1.Bez mých rozvodů přímo kabelem ze stejného místa signál super (dva MUX kolem 100%, ten třetí nejslabší asi 60%).
2.Po zapojení na mé rozvody, bez předzesilovače téměř nic, s předzesilovačem se to zlepší, Ty dva silné kolem 20%, ten třetí ani ťuk
3.Pokud použiji moje rozvody a předzesilovač, tak ty dva silné MUXy kolem 70%.
Tak doufám, že nebudu muset měnit kabely ve stěně, ale to snad né, to by mi, přece nejely teď ty dva silné MUXy s předzesilovačem na 60%. Jestli dobře uvažuji, tak já nepotřebuji zlepšit příjem, ten je u antény super. Já musím nějak vykompenzovat ztráty v rozvodech. Nebo se pletu?

děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny