Předmět Autor Datum
Je to prírodný, neporézny, nenasiakavý, stálofarebný šuter odolný pred ÚV žiarením, teda nehrozí jeh… nový
Nuda 29.04.2020 15:28
Nuda
Děkuji za informace:-) poslední
grafik 30.04.2020 09:06
grafik
Kamen by som nedal...v lete teply, v zime studeny. Skuste si to rozmysliet. nový
fleg 29.04.2020 16:08
fleg
Záleží na tom zda je terasa zastřešená či ne. Pokud není zastřešená musíš počítat s tím, že ti na ni… nový
nerady 29.04.2020 21:43
nerady
Děkuji všem za doporiučení poradíme se jestě:-/ nový
grafik 30.04.2020 09:03
grafik

Je to prírodný, neporézny, nenasiakavý, stálofarebný šuter odolný pred ÚV žiarením, teda nehrozí jeho zasvinenie patinou, zošednutie "ancient" (zostarnutie) spadom z ovzdušia, mastnými špekáčikmi, slaninou z grilu, rukami od chleba či zablatených paciek od čoklov.

Navyše sa takýto matroš dá velice elegantne a rýchlo vyčistiť kyselinou citrónovou s vodou, nechať cca 20 minút roztok pôsobiť, pretrieť mopom a spláchnuť vodou.

Mám okolo bazéna biely (do siva) leštený mramor, dlaždice 60x40cm, a za takmer 25 rokov stačí, ak na vlhký mramor nasypem kvalitný, enzymatický prací prášok, rozotriem prášok mopom, po hodine znovu pretriem navlhčený povrch a spláchnem hadicou s čistou vodou. Pritom mramor je porézny, špina sa do neho zažerie napriek tomu, že je to "mastný" šuter. Stačí prací prášok a mramor po opláchnutí "prokoukne", ako čerstvo položená dlažba lepená na podklade bielym cementom, tj. je ako nová.

Skôr sa venuj kvalitnému, nenasiakavému lepidlu, penetráciou adhéznym mostíkom pôvodného povrchu, ktorým budeš lepiť dlažbu s kvalitnou antimrazovou spárovacou hmotou, aby sa ti spáry nevydrolili a dlažba časom nedodlepovala, neodula. "Neklopala" na dotyk či po chôdzi po povrchu.

Záleží na tom zda je terasa zastřešená či ne. Pokud není zastřešená musíš počítat s tím, že ti na ni bude padat sníh a mezi kameny se hůř vymetá. Pokud po ní každý den budeš chodit tak bych kámen kvůli údržbě (horší mytí a čištění) nedoporučoval. Kámen asi vydrží ale problém bude udržení spár v čistotě. Samozřejmě můžeš čistit tlakovou vodou ale pokud je to těsně u zdi budeš bojovat s vlhkostí zdiva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru