Předmět Autor Datum
Pod kompozitom WPC musí byť pevná, nedrolivá, mrazuvzdorná vrstva, odolná proti vlhkosti a priesakom… nový
Nuda 23.04.2020 08:37
Nuda
ahoj, veľmi pekne ďakujem za cenné rady. poslední
Peter BA79 24.04.2020 12:26
Peter BA79

Pod kompozitom WPC musí byť pevná, nedrolivá, mrazuvzdorná vrstva, odolná proti vlhkosti a priesakom do spodného, armovaného betónu. (Vidím kus hrdzvej armatúry s narušenou dekou, prekladom).

Najprv je nutné podklad vyzametať, vysušiť a fest napenetrovať vhodným, neriedeným materiálom, ktorý zároveň vytvorí adhézny mostik.

(Hľadaj na nete hĺbková penetrácia betónu a pojem adhézny mostík).

Následne to chce naniesť na upravený, suchý vyzretý podklad silikátovo-silikónovú, protimrazovú cementovú maltu, betónový poter s drveným gritom kremeňa s obsahom silikofóbnych prímesí, aby neprepúšťala zatvrdnutá zmes vodu ani vlhkosť.

Hranu, zakončenie terasy, to bude zrejme problém, aby zrážková voda nezatekala medzi tieto dve vrstvy. Bude nutné hranu tiež najprv napenetrovať a omietnuť ju najprv silikátovou maltou a potom až zaliať povrch terasy. Bežne sa to robí oplechovaním, klampiar spraví odtokovú hranu, nechá kus položeného plechu na betóne, ktorý sa následne zvrchu zaleje špeciálnou zmesou. Žiadna sláva, plech je nutné fest napatlať nejakým alkytonom natretý na antikorózny základ.

Budeš potrebovať minimálne bublinkovú vodováhu k určeniu spádu, nejaké oceľové hladítko k vyrovnaniu poteru a drevené hldítko alebo kus polystyrénu 15x15cm k jemnému zašúchaniu komplet povrchu mierne vädnúcej zmesy, aby sa šúchaním vyvolala na povrch voda a unikol prípadný vzduch čím sa vyrobí dokonalá nepriedyšná vrstvička, glazúra na povrchu.

Po zatvrdnutí vyspádovaného poteru si daj na finálny povrch krytinu, akú len chceš, podľa vkusu. Aj mrazuvzdorné obklady, koberec, laminát apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru