Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reznutí po odrezení

klasika náčinie do dielne.

V tom prípade ti po odhrdzení prípravkom Odrezovač T (hore máš link, ešte existuje na trhu) odporučím zriedený (S6005) antikorózny náter od výrobcu alkyton.

Ten obsahuje okrem mastných zložiek, ktoré trvalo, nepriedyšne zalejú póry kovu ochrannou vrstvou + obsahuje ako bonus nejaké výťažky oleja z morských rýb a živočíchov:

https://www.majstrik.sk/alkyton-penetrator-zakladna-penetracna-farba-na-kov-0-25l

Stačí do zriedenej farby 1:2 (dva diely S6005) namočiť náčinie alebo štetcom votrieť farbu do povrchu. Vytvorí sa jemný film, ktorý sa po zaschnutí nepatle na ruky. Len sa musí základná farba zriediť. Takto ošetrenú, ale totálne prehrdzavenú, miestami durch deravú, kuchynskú kovovú lopatku (ešte z čias boľševika) určenú na smetie, som ponechal dve ročné obdobia pohodené vonku v zime lete. Hrdza sa úplne zastavila, pritom nebola lopatka najprv ošetrená žiadnym odhrdzovačom, farba sa aplikovala priamo do silnej hrdze. (mám teda túto základnú farbu otestovanú).

Len je síce základka drahá, ale so 100% účinkom. Ak sa zriedi v pomere 1:1 je velice vhodná na ošetrenie vnútrajška pozinkovaných strešných okapov a rýn kde stojí voda, hnije bordel z lístia a prachu, logicky spolu s vrchným, lesklým náterom zn. Alkyton.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny