Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hnojivo NPK

Je nutné hnojiť na jeseň, (podzim), aby chlór vyprchal lebo je obsahom v takmer každom priemyselne vyrábanom hnojive. Dusík detto vyprchá z hnojiva do jari, preto je dobré vyberať hnojivá s nízkym obsahom dusíka ak sa hnojí v jeseni. Ideálne je hnojiť stopovými prvkami a minerálnymi látkami diferencovane, podľa ročného obdobia s priemerným, postupným dávkovaním počas celého roka k plodinám. (Draslík, Horčík, Fosfor, Bór, Vápnik, Síra, /molybdén ku karfiólovinám/ a spol. stopových prvkov podľa náročnosti a nedostatku v planej, ílovej pôde).

Fosforom sa hnoja dreviny, jadroviny, kôstkoviny vždy rok vopred, najneskôr do konca júla, aby stromy a kry nasadili na budúci rok diferencované kvetné puky.

Na jar (koncom februára, /února/) sa hnojí už len čistým dusíkom, formou granulovanej 46% močoviny prípadne Dusíkatým vápnom proti škodcom zapravené do pôdy.

Maliny a spol. tzv. lesných plodov nepotrebujú takmer dusík, hlavne nie čerstvý. Detto rajčiny, cibuľoviny, koreňová zelenina sú háklivé na dusík a jeho nadbytok.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny