Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Autonabijecka nebo baterie?

S týmto nízkym napätím bude 12V baterka v čudu, nejaký článok je skratovaný, sulfatovaný. Lebo ani dlhodobé podbite pod 10V žiadna baterka nevydrží. Kyselina postupne rozleptá články.

S touto Lídl nabíjačkou ani inými "digitálkami" si neporadíš ak by si baterku chcela oživiť, dostať nad napätie 12.5V. Jedine nejaký kutil s 18V trafom na sekundáre s výkonom prúdu 2 až 6A, 230V/18V AC, ktoré na seknudáre treba osadiť do série jednou lacnou Shutkyho diódou, aby sa osekala spodná krivka sínusoidy čím dostaneš na výstupe iba DC 9V, ktoré sa pri napojení na 12V baterku pozvoľne zdvihne až na cca 17V v prípade, ak by bola baterka k svetu, dala sa ešte oživiť. Takéto jednoduché nabíjačky sú v každej domácnosti k nezaplateniu, a ak na výstupe bude jedna 100W halogénka z reflektora H4 apod. proti vyskratovaniu, spáleniu trafa a diódy, máš jednoduchú, malú, lacnú nabíjačku.

Nelineárna charakteristika žeraviaciaveho vlákna žiarovky v sérii obvodu zároveň plynule vyrovnáva nabíjacie napätie s regulovanou intenzitou dobíjacieho prúdu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny