Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka AEG LAVAMAT 72850 Po zapnutí se pračka jen napustí a hned ukončí program že doprala

Tento typ měl dva druhy motorů - komutátorovým, později jej nahradili asynchronním s měničem. Pokud máte typ s prvním druhem tak:
1. Odsuňte pračku ode zdi.
2. Sundejte zadní kryt.
3. Sejměte řemen.
4. Povolte 3 šrouby na motoru na spodku vany.
5. Odpojte konektor na motoru.
6. Vyjměte motor stažením ze třmenů směrem dozadu (u starších modelů směrem dopředu).
5. Na motoru uvidíte umístěné 2 uhlíky v plastových pouzdrech na opačném štítu, nežli je drážková hřídel, do níž zapadá řemen, odpojte od nich fastony.
6. Odšroubujte dva šroubky na každém pouzdru. Jsou li uhlíky ještě dobré, tak při pokusu je odendat jakoby povyskočí - tlak uhlíku je odtlačuje od kolektoru (komutátoru).
7. Jsou li sjety, nevyčnívá z plast. pouzdra nic než drobet uhlíku a tudíž nic od kolektoru (komutátoru) neodtlačí.
8. V tom případě objednat dle pnc pračky, nebo obrázků uhlík. pouzder nové.
9. Jste li šikovný můžete objednat jen uhlíky s lanky a opravit si je sám - tahleta pračka má myslím rozměr uhl. 5x12,5x38 (šířka x délka x hloubka v pouzdru).
10. Zamontovat zpět opačně.

V případě asynchronního motoru začne po určité době pračka na displeji hlásit nějakou poruchu. Na desce řízení motoru odchází často zdroj LNK, kondenzátory, někdy i igbt tranzistory - pak sežeňte náhradní praní a elektronika, který to umí opravit.

Opravě zdar!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny