Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s plísni v kuchyni

Uvazujete spravne, ze kondenzace je zapricinena rozdilem teplot. Pokud nelze zateplit, musite zajistit alespon co nejvetsi proudeni vzduchu. Doporucuju nasledujici:
1. Sololit ze vsech skrinek odstrante a vyhodte. Zvlast pokud uz je napadeny plisni. Nebo si ho nekde schovejte a namontujete si ho zpatky az se prestehujete, natrete ho zatim zezadu Sanalem. Pokud byste mel obavy o padani veci za linku, dejte si na police dozadu nejake listy.
2. Zvazte premontovani linky tak, aby byla dal od zdi. U hornich skrinek jednoduche, kazdy roh skrinky podlozite drevenym hranolkem. Pripadne rost, ale pak tam bude vzduch proudit hur. U spodni linky se to da vyresit tak, ze ji jen celou odsunete a do vznikle mezery mezi deskou a zdi date mrizku. Skrinky nechavejte co nejvic otevrene.
3. Vsechny surove hrany natrete Sanalem (nebo necim jinym protiplisnovym, ja mam dobrou zkusenost s timto). Hladke povrchy umyjte vodou s peroxidem.
4. Stenu dukladne umyjte peroxidem, vymalujte protiplisnovou barvou. Mam i osobni zkusenost se systemovym resenim, ale psat ho sem nebudu, nehodlam se zas dohadovat se samozvanymi fyziky.
5. Samozrejme hodne vetrejte. Nedoporucuju zadne vetraky z pc a podobna siditka, vlastni zkusenost. Proste nekam do kuchyne postavte normalni pokojovy vetrak, at fouka aspon trochu za linku.
Kachlicky tam nechte, sokl dejte uplne pryc, zadne parotesy nevymyslejte.
Vsechno je to dost prace, ale mam vyzkouseno, ze to funguje. Druha moznost je opravdu jen zateplit nebo se prestehovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny