Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím natřít nový dřevěný plot?

Dobrý den pane "HamHam". Dovolte, abych se Vám omluvil za to, že jsem sem, jako i předtím "Nuda", vnesl ten problém s použitím vyjetého oleje. Nebylo to doporučení k použití, ale jako příklad levného, trvanlivého a účinného, i když "fujtajbl" ošetření dřeva. Vždyť i ty nejlepší a nejúčinnější léky mívají nejhorší a nejškodlivější vedlejší účinky. Pan "re4zon", jsa jistě v nedobré náladě, něco mu asi chybí, nebo něco přebývá, :-) mne zde za to již dostatečně vyplísnil! :-)
Teď zpět k těm nátěrům : Před časem radil v "Chataři a chalupáři" natěrač - praktik, používat na nátěry dřev. štítů, pergol, bednění, plotů a pod. nátěr 1 dílem synt. tenkovrstvého lazurovacího laku Luxol, smíchaného s 1 dílem lněné fermeže. Proti samotnému Luxolu, kde je povrch tvrdší, náchylnější vlivům povětrnosti, vznikne přídavkem lněného oleje dlouhodobě pružnější, odolnější a trvalejší povrch. Osobně vyzkoušeno a mohu to doporučit. První nátěr rýglů a planěk /prken/ doporučuji provést před montáží /aby byl i ve spojích/, druhý nátěr pak po montáži "na stojáka". Pokud toho máte hodně, je dobré ten první nátěr provést máčením jednotlivých dílů.
Dále nezapomeňte na správné rozměrové úpravy rýglů a planěk. Musí být upraveny tak, aby voda co nejrychleji odtékala z povrchu těchto dílů plotu, neprolínala a nezatékala do spár a řezů. Mají-li obdélníkový rozměr, plaňky řezat "na pokos", aby voda dobře odkapávala a nevsakovala se do řezu, rýgle mají mít lichoběžníkový profil, aby z horní strany voda dobře odtékala a kapky na spodní straně odtékaly směrem ven a nevzlínaly do spáry.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny