Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem něco k líhnutí kuřátek

Prosím vás o jednu radu! Mám většinou problémy nějak vychytat slepici, která by byla připravena a ochotná k "vysezení" vajec. Většinou mi po pár dnech sesedne a vajíčka samozřejmě zachladnou. Můj dotaz je, do kolika dnů jsou ty vajíčka ještě jedlá (pokud už na nich slepice seděla a hřála je). Já vím, že někde v Číně jí vajíčka i po 14 dnech přímo i s těmi zárodky kuřat (že je to delikatesa), ale to si vůbec neumím představit. Mě je i psychicky nepříjemné i ty "nedosezené" vajíčka rozbít a podívat se, v jakém stadiu se to zastavilo.
Já bych to viděl tak (ale potřebuji radu odborníka), že když mi slepice usedne, nechám ji tam nějaké vajíčka, když mi z hnízda uteče, tak třeba dnes vím, že do 3 dnů se těch vajíček nebojím a klidně je jíme, pokud by to ale mělo být po třeba 6 dnech, to bych se toho "rozlousknutí" už bál. Nevíte někdo, do kolika dnů se vyvíjí nějaký ten zárodek.
Abych to upřesnil, mám slepice, ale nemám kohouta, takže jak mi slepice usedne, musím vyměnit vajíčka s tím, kdo má kohouta. Kdybych měl kohouta (asi si ho pořídím), tak pokud mi slepice usedne a pak si to do 3 dnů rozmyslí, tak bych vajíčka vzal ke konzumaci a dál tam čerstvé. Dnes mi je je blbé, chodit každé 3 dny měnit vajíčka, jen proto, že mé slepice neví co chtějí!

děkuji moc za radu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny