Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem něco k líhnutí kuřátek

Prosím vás o jednu radu! Mám většinou problémy nějak vychytat slepici, která by byla připravena a ochotná k "vysezení" vajec. Většinou mi po pár dnech sesedne a vajíčka samozřejmě zachladnou. Můj dotaz je, do kolika dnů jsou ty vajíčka ještě jedlá (pokud už na nich slepice seděla a hřála je). Já vím, že někde v Číně jí vajíčka i po 14 dnech přímo i s těmi zárodky kuřat (že je to delikatesa), ale to si vůbec neumím představit. Mě je i psychicky nepříjemné i ty "nedosezené" vajíčka rozbít a podívat se, v jakém stadiu se to zastavilo.
Já bych to viděl tak (ale potřebuji radu odborníka), že když mi slepice usedne, nechám ji tam nějaké vajíčka, když mi z hnízda uteče, tak třeba dnes vím, že do 3 dnů se těch vajíček nebojím a klidně je jíme, pokud by to ale mělo být po třeba 6 dnech, to bych se toho "rozlousknutí" už bál. Nevíte někdo, do kolika dnů se vyvíjí nějaký ten zárodek.
Abych to upřesnil, mám slepice, ale nemám kohouta, takže jak mi slepice usedne, musím vyměnit vajíčka s tím, kdo má kohouta. Kdybych měl kohouta (asi si ho pořídím), tak pokud mi slepice usedne a pak si to do 3 dnů rozmyslí, tak bych vajíčka vzal ke konzumaci a dál tam čerstvé. Dnes mi je je blbé, chodit každé 3 dny měnit vajíčka, jen proto, že mé slepice neví co chtějí!

děkuji moc za radu

Předmět Autor Datum
Lehota je do desať dní u oplodnených vajec, ale aj tak sa už v žĺtkovom jadre objaví drobný krvavý z…
Nuda 27.03.2020 20:13
Nuda
Děkuji moc za odpověď! A zjistil jsem hroznou věc, že vašemu jazyku už moc nerozumím. Abych to upřes…
lupkovic 27.03.2020 20:33
lupkovic
Nudovo blábolům tu nerozumí skoro nikdo.A není to proto, že píše slovensky, ale že píše kraviny.
Karel04 28.03.2020 00:48
Karel04
Také ,s úctou ke všem přispěvatelům ,musim napsat, že u ,, Nuda" nebude neschopnost porozumět si v r… poslední
pařez 28.03.2020 18:01
pařez

Lehota je do desať dní u oplodnených vajec, ale aj tak sa už v žĺtkovom jadre objaví drobný krvavý zárodok, ktorý je bezpečný a vhodný na konzum pre toho, kto nebol oddojčený ako nežné princátko na hrášku. (Fajnový, ako predkožka na cicine, bez riadneho a tvrdého výcviku pripravený k prežitu za každej životnej situácie).

V miešaných vajciach sa tento zárodok nádherne stratí, rozplynie, akurát bude praženička nádherne tmavo žltučká, ako použité vajcia z voľného chovu s výbehom do zeleného krmiva.

Děkuji moc za odpověď! A zjistil jsem hroznou věc, že vašemu jazyku už moc nerozumím. Abych to upřesnil, je mi 57 let, tak jsem žil ve věku, kdy jsme byli spolu a vašemu jazyku jsem rozuměl. Dnes samozřejmě 90% rozumím, tomu zbytky opravdu né (nebo spíše mám už pochybnosti). Takže to zkusím převést do českého jazyka (velice prosím, aby jste se neurazil, ale opravdu vám moc nerozumím).
- opravdu používat vajíčka, která byla "hřáta" (až 10 dnů) kvočnou a ta si to pak rozmyslela? Nebudou tam nějaké frakmenty malého kuřátka? Víte tady mi jde o tu věc, že do vylihnutí vajíček je snad 30 dnů no a po 10 dnech, to už musí být veliký zárodek (nebo nemám pravdu?)

děkuje moc Čehúň, co zapomněl slovensky, ale opravdu já jsem trošku rarita, žiji v pohraničí s Polskem, tady každý sleduje Polskou TV, ale já ji né, protože jim nerozumím!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru