Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žehlička vyhazuje při zapojení KAMKOLIV proudový chránič (ten černý klip napravo od řady barevných)

V elektrice se samozřejmě nevyznám. Na chodbě u bytu máme krabičku, tak je řada různě barevných páček, to mám vypozorované,
když třeba praskne žárovka, spadnou dvě páčky z těch asi 10 ti dolů. Nahodím je nahoru a je to. Pak vedle té řady je takový malý žlutý čtvereček a vedle něj jen jedna černá o něco málo větší páčka než ty v té řadě. A ta černá páčka právě spadla dolů. Dokud byla žehlička v zásuvce (v kterékoliv), tak ta páčka nešla dát nahoru, hned zase skočila dolů. Až když jsem žehličku vyndala, šlo to dát nahoru a zůstalo to tam. Když to bylo dole, nešla elektřina v celém bytě, jak se to dalo nahoru, šla.
Pak je ještě krabice na velké chodbě, to je pro několik bytů a náš byt tam má tuším taky tři páčky. Když praskla žárovka a nešel proud v celém bytě, šla jsem to nahodit nahoru do té velké skříně.
Ale co je co a jak se to jmenuje, k čemu se to používá, to opravdu netuším...Jen vím, že nejdřív zkusím nahodit páčky v malé krabičce, když to nejde, doufám, že v té velké to půjde. Pak bych asi byla nadobro ztracená :-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny