Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ČZ 175 zlobí dobíjení.

Ahoj všichni. Sehnali jsme ČZ 175, byla za pár korun a kompletní. Je předělávaná (předek 350, blinkry Simson atd..). Všechno funguje jak má kromě dobíjení. Relé spíná jak má, uhlíky včetně držáku jsme včera vyměnili a pořád nic. Rotor a zapalování vyčištěno. Baterka má 6.19V když je nastartovana (taky nově koupená). Prosím o radu, nesetkal se někdo se stejným problémem? Do teď jsem viděl zapalování jen u pionýra tak nevím po čem jít ani jak to proměřit. Díky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Regulátor napětí a prouduu má určitá specifika v tom že aby nedošlo k přebíjení tak nestačí jenom za… nový
kap.dabac 25.03.2020 12:13
kap.dabac
Předepsané vzduchové mezery jsou jedna věc, ale skutečné hodnoty druhá. Serizoval jsem mnoho těchto… poslední
watta92 25.03.2020 21:42
watta92

Regulátor napětí a prouduu má určitá specifika v tom že aby nedošlo k přebíjení tak nestačí jenom zakroutit matičkou ale je potřeba také dodržet předepsané vzduchové mezery mezi kontakty.Může jenom být to že na spínacím kontaktu je jenom pecička a tím způsobený přechodový odpor.A tím to nedobíjí.Tím že ti to kamarád přitáhl tak dosedly kontakty na vodivé pole a nabíjí to.Otázka je jestli ti nebude vařit aku.Radši si to zkontroluj a pokud tambude pecka Tak jehlovým pilníčkem odstranit vrať to do původního stavu.

Předepsané vzduchové mezery jsou jedna věc, ale skutečné hodnoty druhá. Serizoval jsem mnoho těchto regulátoru a vzduchové mezery jsou spíše pouze orientační. Vždycky se to musí nakonec doladit na přesnost podle napětí. A opálený spínací kontakt na těchto relé není nic neobvyklého stačí opravdu malá pecička a už je problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru