Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Davkovac hnojiva

Zdravim,

Mam na zahrade rozvod vody, rieseny cez nasavecie cerpadlo a tlakovy spinac BRIO MT2000. Za to planujem dat elektroventil a riadenie a okolo ovocnych krikov potom spravim zavlahu s podmokovej hadice. Kedysi som robil zavlahy do zahrad, tak mam urcitu predstavu.

Zaujima ma ale, akym sposobom by som vedel do zavlahovej vody, niekde na vyvode cerpadla, davkovat hnojivo. Je na to nejaka pumpa, ktora to do systemu natlaci ? Alebo ako by ste to riesili ?
Napadlo ma, pouzit upravenu nadobu na filter, k tomu nejake ventily, bypassove potrubie atd. Zrejme by to bolo funkcne, ale zaujíma ma, či nie je aj nieco hotove.

Mato.

Předmět Autor Datum
https://www.probioticky.cz/zahrada/hadice-davkovac-rozprasovac/ https://www.eshop-zemedelske-potreby… nový
karel 17.03.2020 10:34
karel
Google: dávkovací čerpadlo chemické roztoky nový
Skipi 17.03.2020 10:36
Skipi
Ono záleží taky na průtoku vody,protože při nějakém malém nebudou ty levné dávkovače s Venturiho tru… nový
Karel04 17.03.2020 11:33
Karel04
Ak nepestuješ hydroponicky, pod prestrešením habitusu rastlín priamo vyživované koreňe, ktoré sú nam… poslední
Nuda 17.03.2020 13:04
Nuda

Ak nepestuješ hydroponicky, pod prestrešením habitusu rastlín priamo vyživované koreňe, ktoré sú namočené iba v roztoku bez pôdneho humusu, stačí hnojiť granulami rozhodené priamo na pôdu počas vegetačného obdobia, hlavne skoro na jar, koncom februára v prípade úžitkových stromov a plodonosných krov prípadne jahôd. Potom iba počas roka stačí prihnojovať mikroelementami bez obsahu dusíka. Hlavne od augusta prístupný Fosfor k nasadeniu kvetných pukov na budúci rok, draslíka a vápnika k správnemu vyzretiu dreva k uskladneniu auxínov (rastlinných hormónov) v terminálnych pukoch.

Zrážky granule postupne rozmočia a vpravia živiny do pôdy ku koreňom. Takéto manuálne prihnojenie granulami stačí opakovať každých tridsať dní rovnomerne v malých dávkach.

Podhubie, baktérie, humus, žížaly, živočíchy v pôde rozkladom humusu obohateného o chemicky spracované živiny ich rozložia spolu s humusom na prijateľnú chelátovú formu pre rastliny v rovnomerných dávkach. Bez živého, aktívneho humusu v pôde stojí ovocie, zelenina za prd, nemá správnu chuť ani nutričnú hodnotu nukleoidov, minerálnych látok a vitamínov získaných z plodov pre človeka po ich skonzumovaní.

Osobne iba mulčujem, na povrch pôdy navozím vyzretý kompost alebo jednoročný maštaľný hnoj zmiešaný s pilinami v osemcentimetrovej hrúbke. Spáli buriny, buriny neprerastajú. Lepšie ako používať Fondo postreky proti burinám. Nezaorávam hnoj ani kompost do pôdy. Do jesene ho "čiperný život" v pôde schosnuje, stroví, že neostane na povrchu takmer nič, iba lahodná humózna vrstva deravá ako rešeto po žížalách, na ktorej sa netvorí škraloup alebo mláky pod dažďoch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru