Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Davkovac hnojiva

Ak nepestuješ hydroponicky, pod prestrešením habitusu rastlín priamo vyživované koreňe, ktoré sú namočené iba v roztoku bez pôdneho humusu, stačí hnojiť granulami rozhodené priamo na pôdu počas vegetačného obdobia, hlavne skoro na jar, koncom februára v prípade úžitkových stromov a plodonosných krov prípadne jahôd. Potom iba počas roka stačí prihnojovať mikroelementami bez obsahu dusíka. Hlavne od augusta prístupný Fosfor k nasadeniu kvetných pukov na budúci rok, draslíka a vápnika k správnemu vyzretiu dreva k uskladneniu auxínov (rastlinných hormónov) v terminálnych pukoch.

Zrážky granule postupne rozmočia a vpravia živiny do pôdy ku koreňom. Takéto manuálne prihnojenie granulami stačí opakovať každých tridsať dní rovnomerne v malých dávkach.

Podhubie, baktérie, humus, žížaly, živočíchy v pôde rozkladom humusu obohateného o chemicky spracované živiny ich rozložia spolu s humusom na prijateľnú chelátovú formu pre rastliny v rovnomerných dávkach. Bez živého, aktívneho humusu v pôde stojí ovocie, zelenina za prd, nemá správnu chuť ani nutričnú hodnotu nukleoidov, minerálnych látok a vitamínov získaných z plodov pre človeka po ich skonzumovaní.

Osobne iba mulčujem, na povrch pôdy navozím vyzretý kompost alebo jednoročný maštaľný hnoj zmiešaný s pilinami v osemcentimetrovej hrúbke. Spáli buriny, buriny neprerastajú. Lepšie ako používať Fondo postreky proti burinám. Nezaorávam hnoj ani kompost do pôdy. Do jesene ho "čiperný život" v pôde schosnuje, stroví, že neostane na povrchu takmer nič, iba lahodná humózna vrstva deravá ako rešeto po žížalách, na ktorej sa netvorí škraloup alebo mláky pod dažďoch.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny