Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ake su alternativy klasickej klimatizacie?

Klasická splitová klima je určitě nejvíc muziky za nejméně peněz. A dá se s ní žít celkem dobře a mít i čerstvý vzduch.

My v ložnici klimatizujem tak, že ráno pro probuzení větráme oknem. Intenzivně. Venku je ještě příjemně, takže rozglábit okna a větrat. Po půl hodině či hodině, až se začne venku ohřívat, tak okno zavřem a pustíme klimu. Klidně necháme dveře do ložnice otevřené a chládek se tak "plíží" po celém baráku.
Hodinku před tím, než jdem spát, ještě znovu na pět minut roglábnem okno. Vyměníme "stojatý vzduch" za čerstvý zvenku, který je sice teplý, ale klima ho celý prožene přes sebe a ochladí během pár minut a vybavení pokoje je i nadále studené. Následně vypínáme klimu a zavíráme dveře do ložnice (je tam 20 stupňů, to se zdá málo ale ve zbytku baráku je 24-25 max). Díky tomu, že jsou vychlazené skříně, hadry v nich, zdi a všechno, jsme až do rána v pohodě s vyplou klimou a ráno je tam 24 stupňů a čas na větrání.

Nemůžem spát s otevřeným oknem bo soused naproti je debil a ve dvě v noci huláká ožralý na silnici.

Lidi si obvykle myslí, že stačí pustit klimu na půl hodiny před tím, než jdou spát. Což je blbě, sice se ochladí vzduch, ale všechno v místnosti zůstane "rozpálené" a během půl hodiny tam je zase jak v řiti. A pak spí s puštěnou klimatizací a skuhrají, "že to na ně fouká" a "že to hučí" a já nevím co.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny