Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je tato zásuvka bezpečná?

Přijde mi to v pohodě, pokud jde o funkci a bezpečnost. To že jsou dráty našponované bych tak neprožíval. A jestli můžu radit, radši bych do toho nešťoural (maximálně zkontroloval správné dotažení šroubků) a sehnal třeba v bazaru zásuvku se stejným krytem (dělaly se minimálně do půlky devadesátých let, takže to neni problém, ještě po roce 2000 se daly sehnat i v elektře) nesmí to být ta novější, ta je hluboká a ani by do této krabice nešla (jedině s distančním rámečkem).
Co je na vedlejší pozici? Pokud tam neni nic, dala by se ta zásuvka pošoupnout, ale jak řikám, nehrabal bych se v tom víc, než je nutné. Nebo by se dala šoupnout celá ta lištová krabice.
Svorka se podle mě nepovolí (pokud někdo nebude za ty dráty tahat, nejde o trvalý tlak od napnutí, ale spíš o pulzy), to spíš povolí (natáhne se) časem drát. Je zajímavé, že tímto směrem se mají dráty pod šroub dávat (ve směru utahování, na učňáku si na to mistři dost potrpěli, přitom mě by to přišlo opačně výhodnější). Na 100% to asi nikdo neřekne, ale jestli to vydrželo rok používání, je pravděpodobné, že to vydrží dalších 20.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny