Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Něco pro kominíky, dvoje kamna na jeden průduch

Tak s tím roštem je to jednoduché . Dřevo hoří klidně na volném plácku . Potřebuje vzduch do plamene . Ale tím jak se rozšířilo uhlí , tak to potřebuje rošt .Potřebuje vzduch zespodu . U nás máme dlouhou historii spalování uhlí . Logicky si tedy lidé zvykly na rošt a popelník . Přeci je to konfortnější řešení než vybrat lopatkou popel do kyble . Tudíž zákazníci preferují rošt a stejně tak i chtějí velké sklo . Protože většinou dnes nepoužíváme kamna jako hlavní zdroj vytápění , tak i lidé nepotřebují jakoby dlouhou dobu přikládky a kamna se u nás používají i testují jen na přitápění. Lidé prakticky ani moc neznají tyto bezroštová topeniště .
S tím šamotem na dně máte pravdu , ale tam je duležitá konstrukce kamen. Aby tam bylo dost místa na přiložení, protože běžně se nechává v topeništi popel cca 3 až 5cm . Na leto se popel vybírá a na podzim se dá vrstvička písku při prvním zatápění . Spodek pak má takové vlnky , aby jste nevyhrábl na dno a zustávalo tam něco .
Další věcí co je duležitá je přívod vzduchu . Ten je často pod roštem a když ho zablokujete , jak se tam dostane ? Kamna která tedy hledáte musí mít přívod dole u dvířek , ale nad roštem. Šamot tam nemusíte dávat , stačí jen nevybírat popelník. Často jsem toto četl , že američané tak provozují velké kamna jako jotuly f 400 a 500 co mají rošt . Dokonce se uvádělo že jsou rychleji do teploty (topeniště je zespodu lépe izolované.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny