Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Něco pro kominíky, dvoje kamna na jeden průduch

S tím připlacením máte stoprocentní pravdu, přece jen je to doma v obýváku, tak kdyby měly kouřit, tak je to problém, proto nijak nespěchám, vybírám a realizoval bych to až někdy v létě. S tím, že při otočení Jotulek na bok bych ušetřil místo, taky s váma souhlasím a celkem by mi to už i vyšlo, ale zase bych měl problém s přikládáním. Opravdu tam mám takové místo, že musím dvířka otevírat do místnosti, takže opravdu pro mne je velice omezující hloubka kamen, aby mi kamna netrčely do vchodových dveří obývaku.
Uvidíme, jestli se neozve někdo s osobní zkušenosti těch mnou vybraných kamen. Výběr mi totiž komplikuje i fakt, že pokud bych to kupoval přes internet, tak nevím co za monstrum mi nakonec příjde, takže ani ten test s proužkem papíru na dálku neudělám. Nejraději bych kupoval napřímo, ale zatím jsem v mém okruhu žádnou speciální prodejnu nevypátral no a ty kamna co jsem viděl v marketech v Polsku Castorama, Leroy, nebo u nás v Baumaxu, tak mě ta kvalita litiny a opracování moc nenadchla.

Jen bych tedy měl dotaz (protože tomu vůbec nerozumím). Když ty bezroštové kamna jsou o tolik lepší, co kdybych na rošt položil šamotové cihly, nebo litinovou desku a udělal z toho taky bezroštové kamna. Nějak z logiky mi hlava nebere, proč je většina kamen roštových, když výroba roštu něco stojí a kamna zbytečně komplikuje, když by to mohli dělat taky bez roštu? Je snad nutností toho, aby tam nemusel být ten rošt právě ta délka topeniště?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny