Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Něco pro kominíky, dvoje kamna na jeden průduch

Priemer 130mm je velice málo, sotva na jednu piecku. Záleží, aký výkon v kW majú krbové kachle a na aký priemer komína sú dimenzované. Norma priemeru komína je 200mm.

Veľké krby s otvoreným priestorom na spaľovanie majú presné tabuľky na rozmery komínov, tj. diery až po priemer 1,5m určené pre vstup sv.Mikuláša s povozom sobov s darčekmi do ponožiek a do gumákov pre celú sľušnú, poctivú, pracovitú rodinu

Ale je možné zapojiť dve kachle do jedného telesa komína, ktoré budú vybavené uzatvárateľnou klapkou pri vývode do sopúcha, aby nechytali falošný "zug" (ťah), teda tie kachle budú otvorené do komína v ktorých sa práve spaľuje. Druhé musia mať klapku zatvorenú. Ako aj musia byť tesne uzatvorené dvojité liatinové dvierka určené na vymetanie v samom spodku komína.

Ak by si rozkúril najprv jedny kachle, ohrial by sa komín, potom by si otvoril klapku v druhých kachaliach a tiež v nich zakúril, bolo by možné bez zadýmenia interiéru spaľovať odrazu v doch kachliach. Záleží na kvalitnom palive, tvrdé, suché listnaté drevo, ktoré nedymí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny