Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam s vodou z Okapu

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit kam s vodou z okapu
Pod balkonem mám uprostřed svedený okap do kbelíku.Mám v plánu to celé tak 15cm zakopat viz obrázek a o kus dál vykopat drenážní kostku(kameny,štěrk)do které by to vše teklo,podotýkám že nateče tak středně velké množství vody než z bylích 2 okapů.
otázka je jak velkou ,,kostku" udelat,myslím 50x50x50?stačilo by to.A jak dalekjo od domu? zhruba 2m?

5m od okapu mkám sice odpadní trubku ale sem u silnice a napojit deštovku do kanalizace nemohu,už i kvůli sousedům aby si náhodou nepustili hubu na špacír.
jiné řešení třeba vytráhnout trubku až za pozemek nechci.

Dík za radu

Předmět Autor Datum
Tak my máme do kanalizace svod dešťové vody povinně. Tedy v řadovce a před barákem. Za barákem mám t… nový
Kiksfix 29.02.2020 15:39
Kiksfix
Kostku? Však ufakli z nejakej plastovej nádrže dno alebo ju zakop do zeme hlavou dole, vyplň do štv… nový
Nuda 29.02.2020 17:22
Nuda
Pokud tomu rozumím máte před vašim domem pouze splaškovou kanalizaci. Pokud je někde poblíž dešťová… nový
nerady 29.02.2020 19:29
nerady
a nemáte zahradu kde byste mohli tu vodu využít? Myslím si že na to jsou i nějaké dotace k ekologick… nový
Labrador 03.03.2020 13:02
Labrador
Odkaz na dotace: https://www.dotacedestovka.cz poslední
host 03.03.2020 15:30
host

Tak my máme do kanalizace svod dešťové vody povinně. Tedy v řadovce a před barákem. Za barákem mám tu 1000 l kostku. Vy spíše než kostku by možná bylo lepší vykopat nějakej drenážní systém. Ve smyslu třeba nějakého hada, aby se zvětšila plocha mezi tím štěrkem a zeminou. Aby se ta pomyslná krychle nezaplnila dříve, než to stačí vsáknout. Pokud ale nenatečou více než ty dva kýble, tak to stačit bude.

Kostku?

Však ufakli z nejakej plastovej nádrže dno alebo ju zakop do zeme hlavou dole, vyplň do štvrtiny zo spodku hrubým makadamom kvôli krtom, aby slúžila nádoba ako vsakovacia nádrž. Z nejakého prístrešku nemáš toľko zrážok, aby sa 100-200l nádoba zaplnila vodou. To by muselo chcát týždeň v jednom kuse, storočné záplavy.

Pokud tomu rozumím máte před vašim domem pouze splaškovou kanalizaci. Pokud je někde poblíž dešťová tak nejlépe napojit na ni. Pokud chcete nechat vodu vsakovat v blízkosti domu, záleží zda máte dům podsklepený a zda máte v pořádku izolace zdí a základů domu. Dále o vsakování rozhoduje jaké je podloží. Například v jílovité půdě vám "kostka" moc nepomůže a voda se bude tlačit na povrch. Pokud tedy chcete nechat dešťovou vodu vsakovat doporučuji ji odvést potrubím co nejdále od domu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru