Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrická řetězová pila

Ještě jednou se ozvu, když je tady taková diskuse. Já si osobně myslím a to bez urážky, že jste jen osobně zaujatý proti výrobkům z Lidlu a podobným a uznáváte jen značkové.
Můj názor je, pokud na to mám a budu jezdit na milionářské rauty, pořídím si porsche.
Pokud potřebuju každý den jezdit do práce a občas na nákupy, pořídím si Fabii. A o tom to je.
To povídání o tom že všechno neznačkové nářadí odešlo po pár minutách a podobně, je podle mě jen vymyšlené. Já mám nářadí z Lidlu a podobných dost hodně. I když ne profesionálně, ale používám to dost. Zatím mi odešla jedna flexa z Tesca, asi po třech letech. Zaseknutím kotouče jsem strhnul převod, motor je dobrý. K tomu "úžasnému" přehřívání. Výše jsem popsal jak používám pilu z Tesca za pár stovek. Teď před zimou jsem řezal na topení kulány i přes 40cm v průměru, na něco jsem musel i ze dvou stran. Motor se nezbrzdí ani při přitlačení. Když mě bolely ruce a musel jsem odpočnout, motor byl na dotek vlažný.
Jiný příklad. Na jaře si vyrábím výsevní substrát tak, že smíchám zeminu s zahr. substrátem a
Plechovou vrtulí o průměru asi 18cm, to mixuju vrtačkou. Tím vyrobím jemnou směs. Vzal jsem poprvé na to Narexku, koupenou někdy před 89 rokem. Dost rychle začala smrdět. Měl jsem strach abych si ji nespálil a vzal levnou z Tesca. Tou už to míchám několik let. Ano ohřeje se, ale drží. Jenže to je záhul.
Jsem elektromechanik. Občas i opravuju ruční nářadí. Příklad. Bosch. Bruska 115mm. Vnitřní provedení téměř stejné jako u té Číny, ale s tím rozdílem, že ve předu u převodů kul.ložisko. Ale vzadu u kolektoru kluzné futro v plastu. Vymlácené, takže vibrace a zničený kolektor. U brusky z obchoďáku obě ložiska kuličkové. Myslím, že rozdíl je hlavně v tom, že u značkových se hlavně platí za značku. Ony ty výrobky z Číny se velmi zlepšily proti dřívějšku. Je to dáno dvouletou zárukou, tak obchody mají větší požadavky. Kdyby to nevydrželo záruku, neprodávali by to. Samozřejmě nemíním tvrdit, že značkové výrobky nejsou kvalitnější. Samozřejmě za velmi nízkou cenu, nemůžu očekávat zázrak. Ale že by ten rozdíl byl tak neuvěřitelný nevěřím. Zrovna tak, jako kecky Adidas, nevydrží stokrát déle než kecky z tržnice za dvě stovky. I to mám vyzkoušeno.
Aby nebyla mýlka. Nepropaguji ani LIDL, ani Tesco, jen tvrdím, že výrobky ze supermarketu, je jedno kterého, pro amatérské občasné použití, svoji práci odvedou. Tu jejich cenu si jistě odpracují.
A jinak, jste přesvědčen že ta Makita, nebo Metabo, se dělají jinde, než v Číně? A možná i ve stejné fabrice. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny